Frustrerade

Just nu skulle jag gärna byta vissa dataarbeten mot klippning av ett mullbärsträd. Vi har hållit på hela dagen med att först registrera JR på en fransk gov.sida ,vilket man måste göra för att komma in på statliga sidor för att förnya körkort och registrera om bilar. Efter lite slit, tjafs och annat så var JR registrerad och så skulle vi då omregistrera Mackan. Men hur vi än tryckte så kom vi tillbaka till start. Som att köra huvudet i en tjock tegelmur. Jag fick en massiv huvudvärk och JR blev på ett dåligt humör, så vi bröt där. JR gjorde en god paj och jag vattnade växter, gav hundarna middag och så var jag av med värken och JR med sitt dåliga humör. Skickat ut ett nödrop och får förhoppningsvis hjälp om någon dag. Svar fick vi i allafall.

Lite annorlunda vy sedan vi klippte mullbärsträdet. Lite luftigare kan man väl säga och det var så skönt att gå runt ute och vattna de växter som behövde det. Men småfåglarna var kanske inte så glada ? De har ändå våra två andra träd som är gröna året om att gömma sig i när det regnar och blåser. Jag har ordentligt med fågelfrön och talgbollar inför kyliga dagar då det är dåligt med mat för de små.

Hundarna blev supernöjda när de fick lite leftovers från igår. Precis som katten Gustav älskar de lasagne. Sedan var de pigga på att hjälpa till med min vattning och det är alltid trevligt med sällskap när man är ute. Fråga Turbo? Tyvärr hittade jag en ihopknycklad läskburk på baksidan och eftersom vi inte dricker läsk misstänker vi att någon kastat upp den. Nåväl den hamnade på ett annat ställe och vi får kanske hålla ögonen öppna så det inte hamnar mer skräp som kan skada hundarna. Tror ju att det är några ungar som gjort detta, eftersom de är lediga denna vecka.

Mina små telningar artar sig och längst nere i högra hörnet ser ni bladen som tillhör avokadon. Den långa räkeln är ännu en majsplanta. Ja, jag ska plantera dem i var sin ny kruka. Har bara inte hunnit då det varit annat som pockat på. Men de har det bra där i odlingshinken. Jag tryckte ner något som såg ut som kärnor till …inte vet jag ,men som granatäpple men själva frukten var inte granatäpple. Ja, just det ungar som roat sig igen. Får väl se om det kan bli något bra av det.

JR var ute med hundarna ikväll och fick sig ett snack med vår nya granne i bagarhuset. En skotte som går ute med sin bordercollie och det är ju trevligt att bekanta sig med grannarna. Tycker hundarna med.

Så all frustration över att vi inte fixat allt vi ville idag är borta nu. Pajen var så god och ikväll blir det lite ost och vin. Inte för hundarna förstås men de sover som vanligt. Undrar om vi får regn i morgon? Idag kom det regn i ungefär 6 sekunder under dagen. Solen har visat sig mest hela tiden och Turbo har varit ute. Kuma har som vanligt gått ut vid behov och lust för att sedan lägga sig och sova.

Dagen gick så fort tycker jag och så är det alltid när man håller på i datorn.

  4 reaktioner på “Frustrerade

 1. evadramin
  oktober 29, 2021 kl. 00:51

  Det var en del av lite av varje i dag. Hoppas att ni får klart med att regga om Mackan till en fransks husbil. Verkar krångligt. Men jag är övertygad om att du kommer att lösa detta.

  • oktober 29, 2021 kl. 02:49

   Skulle vara så enkelt på internet, jo kyss mig någonstans.

 2. oktober 29, 2021 kl. 09:34

  Att bråka med byråkratin är nog bra jobbigt även på nätet. Det är därför vi har valt att betala oss fria och överlåtit många grejer till ”hjälpbyråer” för detta. När vi höll på med våra inskrivningsgrejer fanns det inte heller nätet att tillgå som hjälp, inte många sidor var uppbyggda och dessutom fanns det knappt nåt nät heller 🙂 Det har blivit betydligt bättre nu, så nu kan man göra många grejer själv på nätet, bra så!

  Ha en fin fredag!

  • oktober 29, 2021 kl. 11:13

   Stämmer det är bara något år sedan som man var tvungen att ta sig till olika myndigheter för att registrera sig och annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: