En liten dagstur

JR hade en bokad tid som vi tänkte passa och jag hade min mobil på ringning. Två minuter innan den skulle ringa vaknade jag och hann precis gnugga ögonen och sätta mig upp i sängen. Lät melodin öka lite så JR vaknade. Har hittat en fin truddelutt som är helt ok att bli väckt av. Så vi var rätt harmoniska trots att vi hade väckningen på. En god frukost och så packade jag min handväska, kopplade Kuma som inte gärna vill åka bil och så var vi ombord. Ovana som vi är att köra med Lennart vår Gps satte JR igång backkameran istället. Den använder han sällan nuförtiden. Tillslut kom allt på plats och jag programmerade Lennart till vår destination.

Ut mot stora vägen och vem som kör denna bil har jag ingen aning om för det var traktorn som kom upp från vinfälten jag hade tänkt fota. Så kan det gå.

Som vanligt fastnar molnen på bergen och över oss här nere är himlen blå. Ljuset är helt underbart. Vi fortsatte på leden mot Beziers och vid Intermarche svängde vi mot ett annat håll än vi brukar. Men Lennart var bergsäker och vi valde att följa hans anvisningar.

Ja, men här har vi varit någon gång tidigare och där står Marianne tror jag. Frankrikes skyddshelgon. Statyn är väldigt fin tycker jag. Ursäkta om en del bilder är suddiga för JR hade inte tid att putsa rutorna innan vi for. Två fågelbajjar har vi även på framrutan och dem försöker jag missa allt vad jag kan. Nåväl efter att ha svängt runt denna rondell var vi framme och JR gick in till mötet. Jag och hundarna slumrade i bilen. Efter en stund kände jag mig vederkvickt och satt och löste ett korsord som jag hade med mig. En nöjd JR kom tillbaka och så körde vi vidare till vårat nästa mål.

JR kilade in och handlade. Efter en stund kom han ut med sadelväskor till teslan och en ny fleeströja. Ett lyckat köp och något vi pratat om ett bra tag. Nu var det sista destinationen som jag ville till.

Hundarna bövde nya tuggben och jag ville se mig omkring. Här inne var julen verkligen på gång för jag vet inte vad man inte kunde hitta här i granväg,tomtar,julkrubbor och allt som hör julen till. Jag är ju inte speciellt road av julen så det blev raska steg förbi hela den avdelningen. Hade lovat JR att inte titta om de hade papegojor så jag gick långt från den avdelningen. Köpte vad jag skulle samt en hållare för talgbollar. Blev så glad att de hade en likadan som vi hade i Sverige. Nu kan inte korparna sno bollarna för de har börjat dyka upp nu när det blivit svalare.

JR bjöd på restaurang idag och det var två år sedan vi åt en Mc Donalds meny. Gott med mineralvatten till och JR festade loss på en coke. Jag delade pommes med hundarna. Satt bra med hamburgaren och vi begav oss hemåt.

Mätta och nöjda med dagen begav vi oss hemåt. Molnen stannar nästan alltid vid bergen precis som idag. Så vi har haft en solig och fin dag. Inte särskilt mycket trafik alls och det är ändå fredag.

Detta är vår vy när vi svängt ner på vägen som går förbi byn. Lade märke till att de lagt i små bumpar på vissa ställen och det beror säkert på att denna väg inbjuder till fortkörning. En del olyckor har skett och det är så tragiskt.

I morgon är det ju min vipplardag och vi har just inga andra planer.

  4 reaktioner på “En liten dagstur

 1. november 6, 2021 kl. 10:02

  Vilken trevlig tur ni fick och med lyckade inköp också.
  Anders har också hittat en lugn ringsignal som sätter igång varje morgon klockan 07:30. Sen snoozas det en del. När vi ska iväg på nåt viktigt (oftast tidiga flygresor) så är det en riktigt elak signal som gör att man studsar till rejält. Men den signalen innebär oftast trevligheter, så det gör ingenting 😀

  Ha en fin vipplardag!

  • november 6, 2021 kl. 10:38

   Vi brukar inte ha någon signal på om morgonen , utan sover tills jag vaknar. JR kan sova hur länge som helst om han får.
   Pensionärens lyx.

 2. evadramin
  november 6, 2021 kl. 13:27

  Så gott med en hamburgare med pommes och hundarna gillade säkert att du delade med dig av pommesen.
  Vackra vyer över det omväxlande landskapet.

  • november 6, 2021 kl. 14:08

   Det smakade bra. Länge sedan vi åt bigmac. 😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: