Kyliga vindar

Trots sol har det varit kallt idag för vinden som svepte över byn var väl isig. Inte något väder man ville vara ute i speciellt länge. Men så har vi ju Turbo som är av en annan uppfattning. Ett tag i alla fall innan hon också tyckte att det blev kallt. Men vi satt inte och rullade tummarna för det. Jag bytte lakan i sängen och sedan borstade vi hundarna. Se där, en stund ute blev det trots blåsten.

JR rullade ut den gula tunnan efter att vi gjort rent golven. Hundarna passade på att gå en tur ute. Jag var ute väldigt kort och gav fåglarna lite frön. JR hjälpte mig att hänga upp hållaren till talgbollarna och jag satte i ett par av de gamla från förra vintern. Lite torra men jag tror att de fungerar ändå.

Vid klockan 17.00 börjar solen försvinna vid horisonten och det dröjer inte särskilt länge tills det är mörkt ute. Skönt att gå in i värmen igen.

Månen väntar på att få ta vid på himlen så fort solen försvunnit. Vi brukar stå och titta på alla stjärnor när hundarna får sin sista rastning innan vi ska sova. Det vill säga om det inte är molnigt. Roligt att lista ut var alla stjärnbilder är då de inte är åt det håll vi är vana vid. Vi befinner oss närmare ekvatorn och jag brukar leta upp de tre vise männen för att sedan orientera mig vidare.

En fördel vi har som bor i en by där det inte finns elljus som gör att man inte ser stjärnorna lika tydligt. En annan fördel är tystnaden. I en stad är det alltid en massa ljud från bilar, bussar och annat som hör till.

Dags att förbereda oss för en ny vecka och se vad den kommer att föra med sig.

5 svar på ”Kyliga vindar

  1. Så skönt det måste vara med att inte ha ett brusande med folk och motorsurr på gatan utan mörkt och lugnt.
    Idag har vi bara haft 2+ ute. Alldeles för kallt, brrr…..
    Ha det gott! 😊

Lämna ett svar