Mycket hände idag hos grannen

Våra grannar tvärs över gatan är ett väldigt gammalt par som har sitt hus på sonens tomt. De är ju vinbönder och har en del traktorer mm. Idag hörde vi tutande väldigt nära och då vi gick runt till baksidan stod det två röda ambulanser hos grannen. En man greppade en hjärtstartare och rusade upp till de gamla. Vi ville inte stå och glo, men jag kunde konstatera att den rara gamla damen var utburen i en av ambulanserna. De hade sen inte bråttom iväg så jag befarar att hon inte gick att rädda. Sonen kom gråtande ut från huset och sedan stod den gamle mannen på balkongen och torkade tårarna när ambulansen sakta körde sin väg. Det gjorde ont i mig att se detta och jag kommer att sakna vinkningarna från den gamla damen då jag pysslade om mina rosor.

Inte vinbondens hus utan det som är granne med det. Jag ville inte gå mer på baksidan idag. Det kändes lite ledsamt trots att vi förstått att den gamla damen inte varit helt kurant. Vi satte igång dagen och det är ju så livet är, allt går vidare. Jag satte igång en maskin med lakan. JR cyklade och köpte bröd.

Efter lite mat i magen gick JR ut och satte fast sina sadelväskor på teslan. Lite funderande och det blev väldigt bra, så nu får ryggsäcken vila i garaget. Jag läste en stund och sedan gick jag ut och hämtade in lakanen. De hänger nu inne i dressingroom vid avfuktaren. Ringde syster för provtagning och fick tid i morgon bitti. Ingen sovmorgon alltså, men skönt att få det gjort. Syster kommer hit så det är väldigt bekvämt.

JR pratade med vår bank och nu är försäkring ordnad till Mackan. Vi har ju en svensk men eftersom Mackan är fransk nu så måste vi ha en fransk försäkring. Det blir billigare än den svenska och så är det ju ingen skatt på bilarna här så den kostnaden slipper vi.

När vi satt och fyllde i blanketten till banken reste jag mig och fick se en ny ambulans hos grannen. Detta var en vanlig vit och så en läkarbil. Vet inte vad som hänt den gamle mannen men jag hoppas det inte blev för sorgligt för honom idag. Tur att det blev mörkt strax efteråt för nu vill jag inte se fler ambulanser.

Det började blåsa på eftermiddagen och Turbo fann att det var skönast att ligga på trappan. Kuma har mest sovit i soffan och endast varit ute kortare stunder. Kan inte påstå att någon av oss förutom Turbo varit ute särskilt länge. Tillslut kom även hon in och så stängde vi dörren.

Allt börjar bli grönare i naturen och det är så fint. Våra gräsmattor börjar se ut som sådana också. Snart dags för JR att klippa lite där. Vi har ju haft lite annat att göra ett tag nu och trädgården har fått vänta lite. Men lite har jag gjort som att klippa lite grenar på rosorna som inte sett så fina ut och även på en del andra växter. Resten får jag göra i vår. Nu ska allt bara få vila och vara ifred.

Än så länge har vi inte fått något regn men det ser ut att bli lite på onsdag. Återstår att se hur det blir med den saken.

6 svar på ”Mycket hände idag hos grannen

  1. Så tragiskt med den gamla damen! Hoppas att hennes man “bara” behövde nåt lugnande eller nåt att sova på och att i övrigt mår bra efter omständigheterna.

    Hoppas allt gick bra med provtagningarna! Väldigt bekvämt och praktiskt med hembesök ändå 🙂

  2. Mycket tråkigt med dina rara grannar men livet är inte alltid så lätt.
    Fint nu när det börjar bli grönt.

Lämna ett svar