Regntunga skyar

Vi tog sovmorgon idag och alla var så nöjda med det. Men när jag tryckte upp jalusien såg jag en grå himmel och gissa om det regnade! Turbo tvärstannade på trädäcket och tittade på mig som stod kvar på trappan under taket. JR gick ut då han hade sin jacka framme och vi brukar turas om då det regnar för det är onödigt att båda blir våta. Jag stod beredd med handdukar för att torka hundarna. Det har fortsatt att regna hela dagen och JR tog Mackan till bagaren för det hade blivit en mycket blöt tur annars och vi var inte sugna på uppblött bröd till frukosten.

Tur vi bor så högt upp. Idag blev det som ni förstått blev det inte mycket till trädgårdsliv. Tror att den enda som verkligen gick till baksidan var faktiskt Kuma. Ja, ni läste rätt han ville absolut gå och se om allt var som det skulle. Kanske en önskan att det inte skulle regna på den sidan? Men det gjorde det ju och gör fortfarande nu ikväll.

Tur att vi har ett helt rum fullt med böcker. Bara att gå in och titta vilken man vill läsa i. Jag samlade på oss en hel del böcker innan vi flyttade för att ha nu, så vi har flera böcker som vi inte har läst tidigare. Men JR läser gärna om böcker, vilket inte jag gör då jag har ett minne som en elefant när det gäller filmer och böcker. Kommer ihåg allt och det detaljerat in i nästan minsta detalj. Jag sitter oftast vid matbordet och läser trots att stolen i biblioteket är bekvämare. Att jag sitter där beror nog på att vi har en öppen planlösning och hundarna vill gärna att vi är tillsammans. JR sitter i soffan med Kuma bredvid och jag vid matbordet och Turbo ligger ofta här:

En plats som inbjuder till spaning. Jag har hängt upp behållaren för talgbollar i trädet och det tycker fåglarna om. Turbo följer deras rörelser och älskar det. Så har vi tillbringat största delen av dagen. Läsandes, lite kast med jåtta när Turbo när hon visat att hon ville leka, inte särskilt långa stunder ute. Turbo kör snabbt ut göra toalett och sedan lika snabbt in igen. Kuma siktar in sig på en plats och kör fram som en bulldoser, som att han vägrar att låta regnet vinna. Inget regn ska hindra honom att göra det han behöver.

Jag gjorde ny apelsinjuice och det är så gott att dricka på morgonen. Ett kokt ägg, ett glas apelsinjuice, en bit baguette och en kopp kaffe, sedan kan dagen börja. En stund yoga är också ett måste. Ibland måste man kanske rucka på en del av detta och det är väl ok bara det inte blev för ofta. Precis som med regnet idag. Det är helt ok med det, men sedan måste solen titta fram igen. Tur att det sällan regnar veckor i sträck här. Så här blir en regnig dag eller två bara en anledning att ta en paus.

Livet är bra nu. Men det gäller att inte bli för säker då livet kan vända när som helst. Vara ödmjuk och tacksam för att det är så bra nu.

7 svar på ”Regntunga skyar

  1. Det är skönt med lite läsning av böcker när regnet piskar på utanför.
    10 grader här idag. Riktigt behagligt mot igår med bara 2+.

  2. Trist med fulväder, fast på sitt vis ganska trevligt ändå eftersom man vet att det inte fortsätter veckovis i sträck. Kan vara skönt att mysa inomhus också 🙂

  3. Kan vara skönt att vara inne och läsa en regnig dag.
    Vilken perfekt frukost att börja dagen med och sitta länge och mysa.
    Hoppas att vädret har varit bättre i dag!

Lämna ett svar