Helgdag i dag

Många länder i Europa hedrar idag att det stora kriget eller som vi i Sverige säger Första världskriget. Ett krig som vi svenskar inte blev särskilt drabbade av. Ett krig som inte uppmärksammas särskilt i Sverige. Tror att det finns minst någon som deltagit och stupat i detta krig, i varje by här i Frankrike. Man kan se minnesmärken överallt när man kör omkring. I vår by brukar alla samlas vid minnesmärket och hålla en högtidsstund. Vi deltog inte för det skulle kännas som hyckleri eftersom svenskarna inte var med i kriget. Men man känner av allvaret bland byborna.

Satt ute på kistan en stund och kelade med Turbo, vinkade till Sydfranskan som pysslade framför sitt hus. JR plockade hundbajjor och det behövdes då vi inte varit ute då det regnat. Solen tittade blygt fram bakom molnen då och då. Det var varmare än på flera dagar och vi njöt av att kunna vara ute igen. Dörren har stått öppen och Turbo var naturligtvis glad. Lite vått ute men marken är törstig så det blir snabbt torrt.

Någon kanske undrar vad jag läser just nu och detta är boken jag för andra gången läser. Det känns bara så perfekt att göra det nu. Jag går ju oftast på känsla när jag väljer en bok. Allt behöver inte vara en roman och just nu vill jag läsa och sedan låta orden sjunka in.

Ett antal kläder hänger i dressingroom på tork nu och det var veckans tvätt. Något annat måste hade jag inte att göra idag. Så vi satte oss inne med våra böcker en stund innan hundarna skulle ha sin middag.

Vi har det väldigt bra i Petite Villa och vår fina jardin. Nu går vi in i en lugnare fas då alla växter ska få återhämta sig.

Eftersom det är klämdag i morgon här nere så kan man säkert anta att helgen redan är inledd. Vi kör vanlig fredag och hoppas på uppehåll när det gäller vädret.

Lite lustigt att nu när vi sett klart Greenleaves som ju handlar om en familj som leder en kyrka i Memphis, så började vi igår titta på Lucifer en serie om ja just det djävulen som kommit ner på jorden. Man får lite perspektiv på tillvaron och livet. Det bara blev så och som jag ser det så har allt en mening. Lite lustigt är det ändå att det blev så.

4 svar på ”Helgdag i dag

  1. Blir en fin sammanhållning i dom små byarna när man samlas vid sina minnesmärken.
    Den typen av bok bör läsas långsamt och med eftertanke.
    Tvära kast ibland på serierna!

  2. Att ta en lugn dag för att tänka efter och minnas är ju aldrig fel. Även om jag inte minns första världskriget (konstigt va?) så kan jag förstå dom som hedrar sina hjältar och även dom som stupade i det.

Lämna ett svar