Idag hade vi en del ärenden

Efter frukost och yoga gjorde jag mig klar för att äntra Mackan. JR körde fram honom och lastade på några säckar med trädgårdsavfall samt en dammsugare som inte uppfyller våra krav och en tv som inte kan ta in digitala signaler. Vi har ju i och med flytten ner hit lärt oss att inte samla på oss en massa onödigt. Vid dechetteriet tar de dessa saker och kontrollerar om de fungerar och gör de det säljer de dem till hågade. Återvinning kallas det och om någon har glädje av våra prylar som vi ratar är det bara trevligt.

Vädret inbjöd till att vara ute då solen visade sig från sin glada sida. Inte alltför mycket trafik, men det är ju fredag och då brukar det lugna ner sig efter lunch. Våra grannar Familia B är redan bortresta till var de nu brukar vara varje helg. De körde tidigt idag och det kan bero på att unge herr B:s klass inte får gå i skolan då det har uppdagats covid-19 hos någon i klassen. Ingen skola idag för dem alltså.

Mycket höst ute nu och vår fina allé är brun istället för grön som den är på sommaren. Men visst är den vacker trots det? Jag älskar denna infart till vår by. Det finns några fler byar som också har alléer vid infarten och det känns alltid så välkomnande. Våra grannbyar har det inte men de har nog annat fint inne i byarna.

Fin utsikt vid vår återvinning och tydligen är vi kända här då en dam kom och frågade om vi inte var svenskar mer då vi har franska nummerplåtar. JR pratade med damen och hon var väldigt intresserad av om vi tyckte om vår husbil, vilket vi verkligen gör. Vi har ju varit här några gånger och kastat avfall mm. Inte så många som kommer i husbil och gör det, men det är vårat fortskaffningsmedel och vi har ingen tanke på att köpa på oss någon bil som kan innebära mer kostnad och bekymmer. Behöver vi en bil så hyr vi den. Vi har haft var sin jeep och så Mackan tidigare men det var i jobblivet och det har vi lämnat. Även vårat stora hus till förmån för Petite Villa som vi bara älskar. Lättstädat med öppen planlösning och vi ångrar inte en tum downsizingen. Ursäkta om min engelska inte är rätt där, huvudsaken att ni förstår vad jag menar tycker jag.

Efter att ha blivit av med allt vårat avfall körde vi tillbaka och till grannbyn Murviel som har en affär som vi ibland kompletterar våra inköp i. Här parkerade vi vid ett hyreskomplex för fåglar. Jag såg ingen fågel men hoppas att de har hittat dit eller gör det så småningom.

Jag och hundarna hade denna utsikt när JR gick in och handlade allt vi behövde. Vi köper nämligen vårat torrfoder här och det är så billigt. Efter att ha jämfört innehåll med en mycket dyrare variant såg vi att detta torrfoder innehåller samma sak och i vissa saker mer av nyttigheter. Så därför började vi köpa detta hos ovanstående redan flera år i Sverige. Eftersom vi alltid berikar hundarnas mat med annat så är detta en bra bas.

Hemåt igen och nu gick vi in bägge två för att handla. Jag behövde diverse hygienartiklar och så kompletterade JR med lite diverse saker. Vi hittade bland annat gurka för hamburgare vilket ska bli intressant att prova. Vid kassan böjde jag mig ner och voilà en påse med lakrits som JR bara älskade ikväll. Jag tog en bit och det var såååå gott. Efter våra inköp var det dags för ett besök hos Parmacian och där hämtade vi ut våra tabletter samt tog influensaspruta som är gratis. Nöjda med vår dag körde vi hem.

Roligt att köra omkring men så skönt att komma hem. Dagen har varit bra och vi har gjort allt vi skulle så nu kopplar vi av med fyllda tomater och ett glas rött till det. Hundarna sover och även JR en stund.

4 svar på ”Idag hade vi en del ärenden

  1. Här i Spanien finns det också såna där fina alléer lite här och där – jag bara älskar dom, så vackra!
    Läskigt att covid19 fortsätter att härja…

    Ha en fin vipplardag! Här ska vi snart sätta igång med städningen, vid dom tillfällena uppskattar jag som mest att vi bor i en liten lägenhet 😀

  2. Återvinning är bra.
    Allén är väldigt fin även nu. Fina bilder med bergen i bakgrunden.
    Vad mycket ni fick uträttat i går.

Lämna ett svar