Kompledig dag

Efter gårdagen bestämde jag mig för att ta det väldigt lugnt idag och jag lyckades, vilket inte alltid är fallet. Vädret har varit helt fantastiskt idag och vintern kändes väldigt avlägsen. JR hade ett projekt som han faktiskt väntat med ett par veckor nu.

Vi har fått en gräsmatta värd namnet och det var dags för klippning. Så idag ljöd ett rätt ovanligt ljud i trädgården och en ljuvlig doft av nyklippt gräs fyllde mitt luktsinne. Ja, vi vet att det är den 18:e november men här nere är det grönt och fint. Det är under sommaren då värmen är som hetast gräsmattan mest lyser brunt. Men istället för snö kör vi med en grön gräsmatta. Vi hade dessutom en överläggning om hur vi ska ha trädäcket vid poolen och som vanligt har vi gjort rätt i att vänta och fundera på var sitt håll. Nu vet vi precis hur vi vill ha det. Hade vi startat bygget i år så hade vi inte gjort så som det nu blir. Vem vet hur det blir tillslut?

Jag skrev väl att det var helt underbart ute idag? Annars vet ni det nu. Nu ska jag berätta något som jag aldrig trodde skulle hända mig. Varje vardag brukar jag göra en kort yoga som har blivit lika viktig för mig som att borsta tänderna. Nåväl idag körde jag även ett träningspass för benen utomhus på trädäcket. Ni läste rätt. Jag känner att det är dags att träna upp benen ordentligt igen och då jag haltar då jag är ute och går tar min rygg lite stryk av det. Allt beror på min lilla olycka och att jag idag traskar omkring med en del järnskrot i benet och foten på vänster sida. Det har gjort att mina milslånga promenader med hundarna fick ett abrupt slut och det är först nu efter fyra år som jag känner mig mer stabil på benet och foten. Jag tackar det vänliga vädret här nere för det.

Till dagen då. Jag körde ett benpass ute på trädäcket och valde att inte ta i för hårt eftersom det är första gången. Har en benägenhet att få sendrag efter en träning. Nu ska jag inte köra varje dag men åtminstone en dag i veckan till att börja med. tro inte att jag tänker börja springa maraton igen för den tiden är förbi och jag har sprungit de lopp jag ville. Nej, meningen är att bygga upp musklerna i benen och därmed balansen. Tanten ska stå stadigt på jorden i många år.

Så idag är både gräsmattorna på fram och baksidan klippta. Det har blivit en hel del klippning denna vecka. Jag, JR och gräsmattorna. Få se vad vi hittar på i morgon som är fredag. Har planer på att köra några säckar med trädgårdsavfall till dechetteriet , handla lite småttan och gottan på Lidl i Murviel, köpa lite hygienartiklar till mig på Super-U och ta en influensaspruta hos parmacian. Sedan är vi nog väldigt nöjda med dagen och hemma är ju bäst enligt Kuma och Turbo.

4 svar på ”Kompledig dag

  1. Vad skönt att du känner dig stark nog att börja träna benmusklerna igen! Hoppas det kommer att gå bra så du kan börja med längre prommisar med hundarna igen.

    Ha en fin fredag!

  2. Nyklippt gräs luktar bara så gott.
    När man linkar lite så tar andra kroppsdelar stryk och då mest ryggen tycker jag. Ska nog försöka mig på lite benträning också, låter vettigt.

Lämna ett svar