Nehej ingen snö här

Idag har molnen verkligen varit tunga och de har seglat över himlen och runt byn. Det såg ut att vara snömoln och jag såg på france meteo att det skulle snöa och regna hagel runt omkring oss.

Solen har faktiskt lett mot oss ett tag, men någon värme har vi inte känt då vinden varit isande kall. Vi började dagen med att plocka löv som fallit ned och nu ikväll ligger det lika många på marken. Men om vi inte plockar bort dem får vi vada i löv och det känns lite jobbigt. Något annat trädgårdsjobb har vi inte gjort idag. JR köpte en vattenpump och har studerat instruktionerna ordentligt så vi vet att barn under åtta år bör inte hantera pumpen. Tror säkert att han lärde sig mer nyttigheter som han kan ha användning för då vattnet ska pumpas ur poolen. Det får vänta ett tag tycker JR då vädret inte är så inbjudande just nu.

Det är förvisso första advent men vi gör det vi brukar göra på söndagarna. Jag byter lakan i sängen och sedan gjorde vi rent golven. Inte mycket till julstämning idag för oss, men vi brukar titta på Musikhjälpen och det är jul för mig. Vi har inte haft någon riktig jul på flera år då vi skött om våra föräldrar och deras önskemål. När vi sedan flyttade in i vår Petite Villa har vi haft så mycket annat att ta hänsyn till, H har varit här första året och han tycker inte om julmat så det blev grillat, sedan kom pandemin och vi har infört lite eget för julen. I år bryr jag mig inte om pynt utan det får bli ljus istället tillsammans med vår fina öppna spis. Något annat år blir det kanske annat. Den riktiga julkänslan kanske infinner sig efter något år, istället för sorgen vi nu känner varje år.

Lite rött inslag har vi ändå. Min pelargon blommar om än lite blygsamt. Nu när jag skriver detta vid 20.45 på kvällen blåser det isbitar ute och vi har +6. Min fleeströja kom fram då Kuma absolut ville ut. Tur vi har en värmande brasa inomhus för det var skönt att stå framför den en stund. Bra med välisolerade hus. Hade inte gärna bott i ett dragit gammalt hus såhär års.

Vi firar snart vår tredje jul här och det känns så bra. Vi har ett par kalla månader framför oss och sedan kommer den underbara våren. Korta vintrar är perfekt.

Alla ni som firar in första advent hoppas jag haft en perfekt sådan.

8 svar på ”Nehej ingen snö här

  1. Ni har verkligen valt rätt ställe att bosätta er på då snön och haglet virvlar runt omkring er istället för ned på er 🙂

    Ha en fin start på veckan!

  2. Vad bra att JR har åldern inne för att hantera pumpen så det ska nog gå bra.
    Advent och jul kommer och går hur man än bär sig åt. Och eftersom tiden går så fort så
    blir det snart varmare igen.

  3. I Sverige firar man inte advent på annat sätt än att man sätter upp adventsstjärnor och/eller adventsstakar i fönstren. De flesta sätter också upp slingor på balkonger och i trädgårdar. Kyrkorna har adventsgudstjänster och man tänder det första ljuset i bordsadventsstaken. Klart några dricker glögg och äter pepparkakor men det kommer ju mera igång till Lucia. Vi dricker också hellre Gluhwein och i Frankrike dricker man ju motsvarigheten Vin chaud, oftast serverad i marknadsstånden. Våra svenska adventsstjärnor i fönstren blev väldigt beundrade i vår franska by och också att vi köpte röda julstjärnor och dekorerade hela huset med. Annars är ju fransmännen helt bling-blingtokiga i julen, dekorerar hus med klättertomtar och blåa blinkande slingor, pyntar gatorna överdådigt och spraymålar skyltfönster med snöflingor och exotiska renar och slädar. För att inte tala om alla fantastiska krubbdekorationer i kyrkorna så julkänsla saknas verkligen inte trots sol och palmer…

Lämna ett svar