Kylan håller i sig

Man vaknar ordentligt så fort ytterdörren öppnas och vi stiger ut i trädgården. Kör fortfarande med min väst, men har en varm tröja under. JR har en lite varmare väst och en varm tröja under. Men jag har sett att om någon vecka ska det åter bli varmare ute.

Det tar en stund innan man är riktigt vaken, och idag hann jag köra igång en maskin med tvätt innan Kuma ansåg att det var dags att röra sig åt något håll. Vi brukar kolla in läget på baksidan och stå en stund för att ta in dagen. Men dessa stunder blir rätt korta just nu och det är faktiskt hundarna som vill gå in. De vill ha varmare väder de också.

Där borta snöar det enligt min väderapp. Centralmassivet börjar strax bakom Roquebrunn och snart kanske vi kan se toppar som är snötäckta. De ser nära ut men det är för att jag zoomat ordentligt för att visa bergen. I verkligheten är de mycket längre bort och det ni ser är skogen som tillhör nationalparken som faktiskt börjar i vår by.

JR inspekterade alla råttfällor och den under trädäcket på framsidan hade någon liten mus släpat bort, så den fick JR inte tag i. Den på baksidan var lättare att få grepp om. Så på måndag ska en ny fälla köpas och kanske förankras bättre.

Vi har hållit oss inomhus största delen av dagen. Men jag gick ut en stund på eftermiddagen med Turbo och kastade tigern så hon fick utlopp för lite energi. Hon fick en del zoomrusningar och blev riktigt nöjd. Även om det är för kallt att vara ute hela tiden så är det ju tråkigt att vara inomhus en hel dag. Vi försöker ta med oss hundarna varje gång något ska uträttas utomhus. Turbo vill alltid följa med men Kuma avstår såvida han inte har trängande behov.

Jag plockade bort alla löv som fallit de senaste dagarna och väntar med att sopa då det ska blåsa rejält i morgon. När jag hämtade in tvätten följde bägge hundarna med men sedan ville de gå in rätt snabbt igen. Så de stod och väntade på mig när jag kom med tvättkassen.

Vi har en skön brasa tänd idag med och vissa av vedpinnarna luktar väldigt gott när de brinner. Jag vipplade som vanligt och nu är allt damm borta, hoppas jag. Vet inte om det blir dammigare här nere eller om det är ljuset som gör att det syns bättre? Jag tror att det är ljuset för dagarna är mycket ljusare än i Sverige. Även dagarna då det är molnigt.

Ska kanske tända något ljus i morgon.

6 svar på ”Kylan håller i sig

 1. Här har vi fortfarande soligt, men kyligt. Just nu bara 9,5 grader. Igår när vi gick ut pälsade vi på oss ordentligt, men när vi kom i lä på soliga platser märkte vi att vi hade tagit i för mycket med kläderna. Svårt att veta vad som gäller vid den här tiden på året…

  Ha en fin första advent!

 2. Kallt är bara förnamnet, hahaha … vi har nu strax under 14 grader och jag pälsar på mig ordentligt, med mössa och halsduk till och med 😀
  Inte konstigt man blir förkyld …
  Ha en härlig 1 Advent.

  • För att inte tala om den kalla vinden brrr.
   Eftersom vi inte tycker om glögg blir det gluewein för oss. En brasa i spisen och en bok blir det idag.
   Önskar dig detsamma.

 3. Ni har blivit vana med varmare väder så nu känns det extra kallt. Gott med extra tröja och en värmande brasa.

Lämna ett svar