Glada miner idag

Vinden har blåst sin väg. Fyndig mening va? Blå himmel och en sol som verkligen värmde gjorde oss alla på bra humör. Men vi har jobb att göra ute då nästan alla löv har släppt från Kejsarträdet.

Först krattade JR ihop alla löv och sedan sopade jag rent både trädäcket och mattan framför. Precis lagom arbete att göra idag tyckte vi. Fick till och med dra ned dragkedjan på fleesen då jag blev så varm. Efter vårat arbete satte vi oss ute och intog var sim 33:a b-vitamin. Smakade bra och hundarna fick ett smalt tuggben. Vi tittade på småfåglarna som åt av talbollarna och de frön jag lade ut idag. Posten lämnade endast reklam idag och de bläddrade vi snabbt genom. Inget vi behövde eller längtade efter. JR sorterade allt som kunde användas i spisen och det som skulle i tunnan, eftersom vi gärna försöker eliminera våra sopor till att bli just ingenting. Matsvinn har vi ju inte med två hundar som äter det mesta. Vissa saker ska de ju inte äta men lök och annat kan man alltid rensa ur mat som är kvar. Jag gör det gärna för det är så roligt att se hur glada hundarna blir över alla olika lukter som deras mat innehåller. Berikning kallas det visst och det är något vi alltid hållit på med. Hundar har ju sina smaksinnen i nosen och lukter ska de ha i maten.

Livet är riktigt bra såhär på novembers sista dag. Skönt med en dag utomhus och hundarna hängde på tills Kuma tyckte att det räckte. Ja, någon sommarvärme är det ju ändå inte så det är förståeligt. Turbo låg på trädäcket och solade magen för så skönt tyckte hon att det var idag.

Ska man sammanfatta dagen så skulle jag skriva , Harmoni. Ja, vissa dagar känner man bara så.

Vi har hållit oss i solen och Turbo har föredragit skuggan. Har man päls så är det säkert skönare. Men vi frös inte och gick in precis innan det började bli kyligt. Kvällarna och nätterna är kyliga nu och vi håller oss inomhus med jalusierna nere. Låter kanske tråkigt men det gör att vi har i princip treglasfönster vilket även gör att vi har ett välisolerat hus. Varmt och skönt utan drag. Oj, jag skulle ju visa vad som gör att vår spis är så effektiv. Nåväl gör en notis om att fota dem i morgon. För det är flera saker.

Det blev ju lite av en cliffhanger där eller hur?

  6 reaktioner på “Glada miner idag

 1. Maries BokoBild
  november 30, 2021 kl. 20:58

  Åh vad härligt det låter att ni haft varmt väder idag!
  Ikväll har vi – 9 grader i Östergötland och inte så mycket varmare under dagen heller har det varit, bbbrrr…..
  Ha det gott! Marie

  • december 1, 2021 kl. 02:17

   Jag säger bara microklimat och det är det som gäller.

 2. evadramin
  november 30, 2021 kl. 23:54

  Skönt att få städat undan löven och lite annat.
  Harmoni i livet är något man mår bra av.

 3. december 1, 2021 kl. 10:31

  Härligt att ni fick en skön och harmonisk dag 🙂

  Hoppas denna dag även den bjuder på frid och lugn.

  • december 1, 2021 kl. 11:25

   Än så länge ser det ut som att bli lugnt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: