Oj, nu räknar vi ned detta år

Vi har drattat in i en ny månad och december innebär ju att det snart är slut på dagar 2021. Lika bra det så rörigt och pandemisk som detta år varit. Nästa vecka ska vi ta tredje sprutan och det har jag säkert redan skrivit tidigare men det tål att sägas igen tycker jag. Så just nu kör vi isolering light hemma då vi är väl medvetna om att vaccinskyddet sjunkit till nästan hälften nu. Alltså är vi i behov av påfyllning.

Ingen sol idag så vi har tagit det lugnt och vissa har verkligen kopplat av. JR har känt sig lite vissen då natten inte varit helt perfekt. Han har fått lite feber och frös inatt. Inte bra att köra tesla när det blåser istappar för så kall har blåsten varit innan idag. Därav febern. Med en paracetamol och någon timmes sömn har JR återhämtat sig och mår bra. Så jag kan ta av mig sjuksköterskehatten och fortsätta med mitt. Alltså behöver jag inte vara orolig för sjuklingen. Mest trött tror jag.

Jag lovade att fota det bästa med vår öppna spis. Dessa två ventiler går på el och gör att värmen fördelas på ett mycket behagligt sätt inomhus. De sitter på baksidan av spisen. Den högra är riktad mot rummet och matbordet och den vänstra mot köket. De var målade i en fruktansvärd gul nyans tidigare och själva reglagen var mer eller mindre svarta. Med ett glatt humör vit färg och en fin ståltrissa blev de riktigt snygga.

Ursäkta suddigheten men denna ventil sitter i hallen och sprider värme till badrummet, biblioteket och sovrummet. Vi har ju en elektrisk handduksvärmare i badrummet som vi kan sätta på om vi tycker att det blir kyligt därinne. Men det är sällan vi gör det. Fast JR är lite av en fryslort och har alltid varit sedan barnsben. Men det är skönt med ett varmt badlakan efter duschen.

Jag läser reklam och lyssnar på radio då det är massor nu inför julen. En stor livsmedelsaffär har 15% rea på all alkohol. Sedan är reklamen bra för vi lär oss mer och mer om fransk mat och vad man gör med olika slag av kött, fisk och grönsaker. En hel del recept har vi provat och wow så gott vi ätit. Det roliga är att mitt ordförråd börjar bli helt ok och jag förstår vad de säger på nyheterna och även väderleksrapporterna. Fast detta med lufttrycket har jag inte förstått riktigt men anar lite varför man pratar om det.

Om vi nu ska prata om väder så har vi fått en kort regnskur idag men inget mer. Molnen stannar vid bergen och det är vi helt nöjda med. Från och med ikväll är det 30 dagar kvar av 2021.

  6 reaktioner på “Oj, nu räknar vi ned detta år

 1. evadramin
  december 1, 2021 kl. 23:34

  Smarta ventiler måste jag säga!
  Reklamblad på landets språk lär man sig faktiskt en del av. Det där med bild och text.

  • december 2, 2021 kl. 02:53

   Precis vad jag lärt mig.

 2. december 2, 2021 kl. 10:26

  Smart ordnat med öppna spisen!

  Vi var iväg för att försöka få den tredje dosen igår, men det var så mycket folk så vi orkade inte köa. Får testa nästa vecka istället och hoppas att det lugnat sig då. Dom har precis släppt spannet på 60 – 70 år för covidvaccin och dessutom pågår en stor drive med influensavaccinationer.

  Ha en fin dag! Här har vi grått idag, men det verkar inte bli nåt regn i alla fall.

  • december 2, 2021 kl. 10:38

   Vi tog influensavaccinet för två veckor sedan och då de körde igång den driven.

 3. december 2, 2021 kl. 15:45

  Som de flesta skriver; Smart lösning med ventilationerna. *applåder* 🙂

  • december 2, 2021 kl. 15:47

   Fungerar suveränt och det blir en mycket behaglig värme i huset. God doft av trä bara en bonus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: