Kejsarträdet klippt

Jag har läst på mig ordentligt angående vårat kejsarträd och förstått att det gäller att ansa det så man får den storlek och omfång man vill ha. Fast det gör ont i mig att klippa grenar så var det dags för det idag.

Toppklippning pågår och jag övervakar noga så JR inte klipper för mycket och kort . Nästa år ska vi kapa toppen på mangolian till höger så H gör dig beredd för JR behöver hjälp.

Ser onekligen väldigt fult ut just nu och jag undrar om grannarna tror att vi har en spionsändare i toppen på trädet? Det har ju tappat massor av blad som vi packat i två säckar i väntan på transport till återvinningen. Förhoppningsvis får vi ett maffigare träd till våren. Under tiden ska vi sända hemlig information ut i rymden. Fast egentligen är det nya skott som nu får mer utrymme att växa. Jag bara vill att trädet ska bli fint, men just nu känns det hopplöst. Men tvivla icke.

Jag har flyttat mina krukor till väggen då JR ansåg att Kuma hade svårt att ta sig förbi dem tidigare. Inte alls mig emot för de står mer skyddade där. Jag tänker köpa två större krukor där vid väggen och försöka driva upp fikon och avokado. Vi får se hur det går. Allt är bara på skoj och fungerar det inte så får jag väl försöka med något annat. Det ger sig och är bara roligt att försöka. Vi har haft ett helt underbart väder idag och varit ute mesta tiden. Jag vill ju ha en lummig trädgård och JR ska slippa gräva i hård jord så krukor är perfekt. Stora ska det vara och kanske kör vi bort till potteriet mot Vias som har fina i rätt modell. Solen värmde faktiskt riktigt skönt idag. Men ikväll blåser det och är inte så skönt på denna sida av huset.

Denna ros ser onekligen frusen ut. Men jag lovade den att det kommer en vår och då ska den minsann få blomma. Häng kvar och härda ut bad jag. Men vet inte om den orkar då nätterna är rätt kalla nu. Hon finns kvar på bild i alla fall.

Förutom att klippa träd har JR laddat x antal musfällor. De får inte komma inomhus så det gäller att stoppa dem i tid. Men vi tror att vi har hjälp av en katt som smyger här ute om nätterna och morgnarna. Den får gärna jaga i vår trädgård. Undrar om det tillhör åldern eller bara s att jag ändrat mig för jag har börjat tycka om katter. Hade varit rätt mysigt att ha en som bodde i vår trädgård. Bara den inte jagar bort våra småfåglar.

Idag har vi ätit marinerad biff med pommes vilket inte är så ofta. Ni är inte kloka säger H som menar att biff kan man äta varje dag här nere då det är så billigt. Vår läkare säger att vi ska äta det ofta så kanske ska vi följa hennes rekommendationer. Men vi tycker ju mer om fisk så det får bli lite blandat med den saken.

Ska vara torsdag idag men JR kallar det lillfredag och ja varför inte. Låter riktigt trevligt tycker jag. Har lite ångest då vi ska lyssna på sista avsnittet av Marianne Mörcks biografi idag. En sådan trevlig människa och så intressant. Tack Marianne för många trevliga godnattstunder.

5 svar på ”Kejsarträdet klippt

  1. Tror att kejsarträdet kommer bli så fint efter ni har tuktat det en del. Du verka så påläst med hur allt ska skötas i din fina trädgård.
    Så bra att se till att Kuma kan ta sig förbi utan problem.
    Så jobbigt med en massa möss som vill flytta in till er.
    Ät det som ni gillar och som ni tycker smakar bra. Det tror jag faktiskt att ni gör.

Lämna ett svar