Helgkänsla

Lyssnade till ABBAs senaste låt som är en jullåt och kom in i en riktig helgkänsla. Känner mer jul än på många år och det trots att vi inte pyntat något alls i år. Kanske rätt att ta ett steg tillbaka och börja om från början? Nästa år kanske vi kör all in när det gäller julen? Men det känns faktiskt lite som vi har nått en harmoni i livet där vi mår bra och gör vad vi vill.

Kan det bero på den nya boken vi lyssnar på innan vi somnar, men vi har sovit bra allihop. Jag laddade ju upp hela Stad av Per Anders Fogelström och igår började vi på Mina drömmars stad. Så bra uppläsning och nu har vi många kvällar framför oss med dessa böcker. Bra för JR så han inte grubblar på saker och ting. Kuma var lite piggare idag så han kanske också tyckte om berättarrösten.

Efter frukost och morgonrutinerna gick jag ut och borstade Turbo som börjat fälla en hel del. Hon fäller mycket på ett par veckor och sedan är det klart. Så nu har jag ett par veckor med borstning framför mig. Tur är att hon älskar att bli borstad. När jag var klar med henne körde jag igång min vippling och JR plockade bajjor. Vill aldrig byta jobb med honom. När jag var klar med vipplingen blev det våttorkning så nu luktar det riktigt gott inomhus. Bytte värmeljus i stenlyktorna men har inte tänt dem idag. Det får vänta tills jag känner att jag vill ha lite ljus. JR har tänt en brasa i spisen som knastrar så hemtrevligt.

Senare på kvällen kom blåsten men vi har inte fått mer än några regnstänk. Men så nöjda vi är att ha klippt ner alla grenar och kvistar igår när solen värmde så skönt. Vi valde rätt dag för utomhusarbete. Idag har jag även läst tidningar vilket alltid är trevligt. Man lär sig både ett och annat om Frankrike. Med det sagt så är det inte svenska tidningar jag läste. Svenska nyheter får vi i mobilen och det räcker mer än väl. Ibland orkar jag inte läsa där utan bara raderar eländet. Idag har jag lärt mig en hel del om ostar, lärt mig mer om vårat mangoliaträd och annat trevligt.

Våra julrosor artar sig och som kanske många förstått har jag börjat odla mitt trädgårdsintresse. Den meningen var väl bra att börjat odla. Sickan jag har en plan! En av mina hobbies är trädgården och det är bara skönt att det är en långsam syssla. Först plantera och sedan se hur allt gror. Okej, vi har fuskat lite och köpt större buskar och växter, men nu ska jag odla från frön hade jag tänkt. Fikon är ju så goda färska och jag vill gärna ge den upplevelsen till JR som aldrig ätit det. Sedan har jag en passion för avokado och även om min lilla planta dött så har jag inte gett upp. Så mycket roligt jag har framför mig.

Oh ja, rosorna blommar lite redan och jag nänns inte att klippa dem och ta dem inomhus när jag ser dem från fönstret i rummet. De är vackrast där de är tycker jag. Med trädgården så nära inpå är det inte nödvändigt med växter inomhus. Det är ju bara att öppna fönstren så känner man doften från rosor, rosmarin och lavendel. Även en anledning att gå ut.

Nu fuskar jag lite för detta är ett foto från gårdagen som ju bjöd på en underbar solnedgång. Men varför inte visa hur fin vy vi har från vår trädgård? Detta är mot floden Orb som flyter längre bort och går man vägen ner så kommer man dit. Många ungdomar tar sig dit under fina dagar. Tar min sig ännu längre bort ser man Pyrenéerna resa sig mot skyn och topparna där är täckta med snö då det snöat där de senaste dagarna. Vänder jag mig ett halvt varv åt höger här och går några steg mot staketet kan jag se början på Centralmassivet och de bergen är inte snötäckta just nu.

Så om någon undrar om det är tråkigt att vara hemma så hoppas jag ni förstått att det aldrig blir tråkigt. Naturen och våra växter ger åtminstone mig massor av upplevelser och energi. Tänker att jag en dag eller kväll ska sätta mig här när kvällen är ljum och måla av en solnedgång. Bara för att det är roligt och att jag kan.

Snart julafton gott folk och har man varit snäll så kanske tomten kommer med en klapp.

6 svar på ”Helgkänsla

 1. Stad-serien är jättebra! Mamma hade böckerna och jag läste dom i tonåren. Gjorde dock misstaget att börja med “Barn av sin stad”, jag tyckte det lät som det skulle vara den första delen. Haha! Sen dess har jag lärt mig att kolla efter bättre innan jag startar med en serie 😀

  Ha en fin andra advent!

 2. Var tvungen att googla fram Abba låten, visste inte att de släppt en jullåt, den var mysig 🙂
  Nästa gång jag ska odla/plantera, så kommer jag nog fuska med färdiga plantor och inte frön som jag gjort hittills. 😀

 3. Mycket vackra rosor som du kan glädja dig över.
  Så många planer du har, roligt att följa det.
  Fin kvällsbild.

Lämna ett svar