Andra advent

Jag har inte tänt något ljus idag för vi har varit lite busy med annat. Det vill säga så har vi gjort rent golven i vanlig ordning och jag har bytt lakan i sängen. Luktar så gott nu och vi känner oss väldigt nöjda. Det har blåst lite idag med och snömolnen cirklade runt byn men de var tomma när de kom förbi här. Jag har inte varit ute i så långa stunder idag utan hållit mig inomhus då jag känt mig lite snuvig. Så därför har jag tittat lite i mitt fotoalbum och kommer att visa lite bilder på den andra advent från tidigare år. Ibland är det roligt att titta lite tillbaka och minnas.2012 så hade JR precis satt in våra skottsäkra plåtar i sovrummet. Samma plåtar de har på bilarna som är skottsäkra och dessa hamnade inte i USA som brukar vara fallet. Några dagar ute i det skånska vädret hade gjort dem så snyggt rostiga. En idé JR hade och som många tyckte var idiotisk. Jag tycker att det blev riktigt snyggt.

2015 hade det snöat och Unkas busade i trädgården med Nellie. Tyvärr finns inte någon av dem hos oss längre men vi har fina minnen när de var vår familj. Men fy så kallt det var och så vi halkade runt då snön töade och det var isigt överallt. Något som gjorde att vi flyttade söderut så snart det var möjligt.

2016 var vädret inte särskilt annorlunda i december. Jag hade brutit mitt ben och fot vilket gjorde att jag tillbringade mina dagar i vårat dåvarande bibliotek. JR byggde en skön bädd av gamla madrasser och hundarna turades om att ligga och sova där. Ibland kunde Nellie klämma in sig bredvid Unkas men Kuma ville mest ha mattan för sig själv. Jag tror att han inte gillade min järnhäst som stod bredvid mig. Jag fick ju inte stödja på foten i flera månader så JR byggde en ställning så jag kunde förflytta mig. Jag hatade den från första stund men behövde ha den. JR lämnade dörren halvöppen i uterummet och så tog jag mig till dörren dit för att släppa ut hundarna på dagarna. En sits på eländet gjorde att jag kunde sitta och titta ut på dem då de lekte och gjorde sina toaletter. Glad att jag hade hundarna som sällskap när jag var så instängd.

2017 Efter en dag i trädgården är det alltid gott med mat. Jag kunde gå ute men utan hundarna och pappa var glad att jag kunde handla till honom. JR gick med hundarna och vissa dagar var inte vädret nådigt kan jag lova. Men jag var bara glad att kunna gå ute överhuvudtaget. Ja, vissa dagar gick det ju inte då det var isigt och halt. Men nu kunde jag ändå gå ut i trädgården hjälpligt då hundarna var där. Kasta snöbollar och busa en del med dem. Det ojämna underlaget gjorde att jag fick ont men med paracetamol klarade jag av det och jag ville ju så gärna vara ute.

2018 Ja, ni ser va? Hopplöst för någon som mig. Hundarna tyckte förstås att det var roligt men jag tyckte inte alls att det var så mysigt. Inte en chans att jag kunde gå bort till pappa trots att det endast var 200 meter till hans boende. Men JR körde mig vissa dagar och hjälpte mig med inköpen till honom. Efter denna vinter bestämde vi oss för att flytta och att det var slut på snö för vår del. Kuma ville knappt gå ut och även om jag kunde traska ute så hade jag så ont efter en promenad. Gissa om vi surfade runt på internet och tittade på hus. Det lustigaste är att vår Petite Villa fanns till salu och jag sade att om det inte är sålt när vi kommer ner så ska vi absolut titta på det. Men det visste vi inte när detta foto togs.

2019 Var vår första vinter här nere och jag pyntade lite då H skulle komma med flyg endera dagen. Gamle Bill fick en hedersplats på bardisken. Han är gammal nu och har slutat dansa men sjunger det gör han. I år får han vila då H inte kan ta sig ner då flyget blir krångligt och man inte vet hur det blir med pandemin. Så mycket den förstört och gör det fortfarande.

Förra året var första julen utan H och som vi firade ensamma. Jag pyntade lite även om jag inte direkt kände för det. I år har jag inte pyntat alls och plötsligt har julkänslan infunnit sig. Lite lustigt att den jul jag inte pyntar ett dugg så kommer känslan. Denna bild är från 2020 och mycket har hänt sedan dess. Krukor med blåregn står där stolarna ligger, de vita alltså. Yuccapalmerna har fått nya platser och även kottepalmen. Nya växter har flyttat in och så här ser det ut idag.

Och se där! En pool har hittat hem till vår trädgård. En skymt av ena yuccapalmen där till höger också. Så nu får det vara slut på återblickarna för idag. Hoppas ni tyckte att det var roligt. Nu gick jag inte så långt tillbaka i tiden för jag orkade inte , ja läs orkade inte hämta de bilder vi har på sticka. Men 2012 är ju väldigt länge sedan så det räcker väl tycker jag. Vi flyttade in i huset 2001 på vintern och strax var det 2002. Året då vi förgiftade oss. Nu har vi startat en ny era och började 2019 då vi flyttade in i vårat nya hus.

Vad visste vi 2002 eller 2012 ? Inte visste vi mer 2019 då vårat stora hus var sålt och vi körde ner hit för att leta hus. Men vi landade ju bra.

4 svar på ”Andra advent

  1. Tack för trevliga återblickar. Så fina bilder av hur ert liv var tidigare.
    Men jag är helt övertygad om att ni har det absolut bäst som ni har det i dag.

Lämna ett svar