Skenet bedrar

Så härlig sol ute idag och innan vi öppnade dörren ut så hade man kunnat tro att det var varmt. Ja, det var innan det. Verkligheten var en helt annan för även om solen fortfarande värmer lite så är vinden bitande kall. Nordlig vind som biter i kinden. Brr inte alls som vi trodde då vi tryckte upp jalusierna.

Onsdag och då är barnen lediga från skolan. Unge herr B hoppade i sin studsmatta och så hördes ett högt vrål. Tror inte han hoppar där på ett tag nu. Hamnar man fel i dessa studsmattor kan man verkligen göra illa sig och Lille B har alltid kört hårt där. Jag har endast varit ute korta stunder idag och JR har gjort en list till garderoben han modifierat en del. Jag har pressat ny apelsinjuice och blandade i clementiner så det blir en god smak. Så vi har hållit oss sysselsatta.

Fick mail om att vår beställning från BUT var lastad och nu på väg mot oss. Det är vår julklapp och något som vi verkligen behöver då vår nuvarande håller på att helt gå sönder. Oj, skrev jag inte vad det är? En ny skinnsoffa är alltså på väg från ett lager utanför Paris. Vår gamla soffa har ju ändå hållit i ca femton år, inköpt på vår dåvarande bys berömda möbelaffär Thysells. Som vi älskat och njutit av den. Vår tvåsitsiga står i dressingroom och ska också bytas ut så småningom. Vi vill gärna ha en bäddbar variant där för H.

Hej Pappa!!! Grattis på födelsedagen, hoppas du har det bra där du nu är! Jag tänker ofta på dig och väldigt mycket idag. Massor av kramar från mig.

Jag har petat ner två clementinkärnor i en kruka. Om de kommer att växa upp till något så gör de väl det. Jag kommer att stoppa ner kärnor och fröer hela tiden och tillslut tittar något upp där i krukan. Bara roligt tycker jag. Men jag vill så gärna ha ett fikonträd och de ska jag sätta i ett hemmagjort växthus för det är allvar här. Färska fikon till salladen ska vi ha någon gång. Var så säkra på det. Om inte annat ska jag köpa en planta. Fast helst vill jag driva upp den själv. Nå, det ger sig.

Lillördag idag så en liten stänkare får det bli på kvällskvisten. Ha det så bra!

  5 reaktioner på “Skenet bedrar

 1. december 8, 2021 kl. 21:24

  Håller tummarna att fröna börjar gro och att du får fikon 😀 Alltid spännande det där.

 2. december 9, 2021 kl. 11:19

  Grattis till att nya soffan är på gång!
  Hoppas mandarinkärnorna tar sig, det är inte dumt alls att plocka egna (eller andras) mandariner direkt från trädet 🙂

  • december 9, 2021 kl. 12:39

   Alltid roligt att prova om det blir något. Vi längtar efter en ny soffa.

 3. evadramin
  december 9, 2021 kl. 15:12

  Den där kalla vinden verkar vara riktigt envis.
  Härligt med en ny soffa.
  Du roar dig verkligen med med kärnor, fröer, plantor och krukor. Något kommer med all säkerhet att ge utdelning.

  • december 9, 2021 kl. 15:50

   Den som sår får kanske se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: