Vi har landat i en skön lördag

Steg upp vid elva och blev påmind av mobilen hur det var för elva år sedan i Sverige, huvva så mycket snö det var i skåne då. Här möttes vi av solen och en blå himmel. Läste sedan att det snöat i Pyrenéerna och inte lite heller. Det har kommit över 3 meter upp mot Andorra och varningar utfärdas till bilister. Vilka kontraster det blir i ett så stort land som Frankrike. Även i Sverige märks ju skillnaden mellan landsdelarna.

Vi orkade inte duscha igår när vi kom hem då alla var så trötta. Både JR och hundarna somnade efter vår spartanska middag på tjock korv med bröd. Men gissa om det smakade gott? Idag har vi ätit desto lyxigare då JR lagade en köttgryta med allehanda grönsaker och kryddor. Så vi tog igen det kulinariska idag.

Jag vipplade bort allt damm som vanligt och läste ett par rader ur Tomas Tranströmers bok. Något som jag brukar göra varje lördag. Sedan har vi verkligen duschat och tagit hand om oss själva och hundarna.

Himlen glöder ikväll och det är så magiskt att se. Jag stod länge och njöt av solnedgången. Där borta är Orb och väntar på sommarens aktiviteter från byns barn och ungdomar. Hoppas verkligen de får den chansen och att inte pandemin stoppar dem.

Det har varit en händelserik vecka då mycket har hänt. Vi har fått våra julklappar redan och kan njuta av dem. Så bra allt blivit! Fasen att inte vår älskade Unkas fick vara med om och uppleva detta. Jag saknar den killen så in i norden. Men vi ska hitta en ny stor prins som kan läka våra sår tillslut.

6 svar på ”Vi har landat i en skön lördag

  1. Så mycket kontraster i väderleken. Men med dom höjdskillnaderna som det finns i Frankrike så är det ju så det är.
    Väldigt vackra kvällsbilder tycker jag. Dom glöder verkligen.

Lämna ett svar