Vi har landat i en skön lördag

Steg upp vid elva och blev påmind av mobilen hur det var för elva år sedan i Sverige, huvva så mycket snö det var i skåne då. Här möttes vi av solen och en blå himmel. Läste sedan att det snöat i Pyrenéerna och inte lite heller. Det har kommit över 3 meter upp mot Andorra och varningar utfärdas till bilister. Vilka kontraster det blir i ett så stort land som Frankrike. Även i Sverige märks ju skillnaden mellan landsdelarna.

Vi orkade inte duscha igår när vi kom hem då alla var så trötta. Både JR och hundarna somnade efter vår spartanska middag på tjock korv med bröd. Men gissa om det smakade gott? Idag har vi ätit desto lyxigare då JR lagade en köttgryta med allehanda grönsaker och kryddor. Så vi tog igen det kulinariska idag.

Jag vipplade bort allt damm som vanligt och läste ett par rader ur Tomas Tranströmers bok. Något som jag brukar göra varje lördag. Sedan har vi verkligen duschat och tagit hand om oss själva och hundarna.

Himlen glöder ikväll och det är så magiskt att se. Jag stod länge och njöt av solnedgången. Där borta är Orb och väntar på sommarens aktiviteter från byns barn och ungdomar. Hoppas verkligen de får den chansen och att inte pandemin stoppar dem.

Det har varit en händelserik vecka då mycket har hänt. Vi har fått våra julklappar redan och kan njuta av dem. Så bra allt blivit! Fasen att inte vår älskade Unkas fick vara med om och uppleva detta. Jag saknar den killen så in i norden. Men vi ska hitta en ny stor prins som kan läka våra sår tillslut.

  6 reaktioner på “Vi har landat i en skön lördag

 1. evadramin
  december 19, 2021 kl. 01:28

  Så mycket kontraster i väderleken. Men med dom höjdskillnaderna som det finns i Frankrike så är det ju så det är.
  Väldigt vackra kvällsbilder tycker jag. Dom glöder verkligen.

 2. december 19, 2021 kl. 11:12

  Gissar att dom vill ha snö till skidorterna där i bergen, men ibland blir det för mycket av det goda…

  Ha en fin fjärde advent!

 3. december 19, 2021 kl. 12:46

  Glad 4:e advent, och ja, jag hoppas pandemin kan utrotas snart 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: