Julaftonskväll

Som vanligt tog vi det lugnt på morgonen och JR tog teslan till Super-U. Brödinköp och så var det något han glömt igår. Jag vek in tvätten från igår som var torr och förberedde frukosten. Sedan hade vi en skön lång frukost då vi bara njöt av livet. Inga måsten eller annat som skulle göras. Tvagning brukade man väl göra förr i tiden på julafton, då man skulle vara fin under julottan. Mamma brukade alltid ta sig ett bad i badkaret kvällen innan julafton. Lite spabad för henne då hon hade julstädat och var rätt trött i lederna.

Mildare väder har kommit och nu blommar det ute på vinfältet. Idag har vi haft uppåt +15 och någon brasa var inte att tänka på. Himlen ville inte vara blå men vad gjorde det en dag som denna? Det regnar inte och det snöar inte så då finns det inget att klaga över.

Sen kom solen och mina julrosor blev så glada. Hundarna blev också glada. Idag fick också besked att jag beställt två softbäddar till Kuma. Nu hoppas jag att han ska tycka om dem. Som jag skrev förut så ska den ena få hamna i Mackan och den andra ska vi ha här hemma. De är på G så en sen julklapp till vår älskade Kuma kommer. Turbo älskar morötterna och nu hoppas vi att det ska hjälpa henne att tömma analsäckarna. Om inte annat så mättar de en liten dam som är så hungrig varje dag.

+

JR har faceskypat med H som ville se sig omkring då han inte varit här på snart två år. Lite jobbigt men som tur är har han sitt jobb och en fin lägenhet i Malmö. Nåväl vi har planer och det återstår bara om pandemin tillåter det.

Vi strävar på och fram till att vi fått vår tredje spruta håller vi oss väldigt stilla. Att äventyra med sin hälsa ligger inte för oss. Såg en granne som körde kindpuss ute på gatan med en kvinna och man blir lite mörkrädd. Men som sagt de får sköta sitt och vill man leka med denna pandemi så är det upp till dem. Jag är inte den som vill göra pekpinnar till någon men inte hjälper det när en del struntar i att vara försiktiga.

Nu ska vi väl försöka se framåt som det att dagarna blir längre igen. Har sett att värmen kommer och fleesjackan snart kan hängas in i garderoben igen. Tunnare tröjor och snart är det västen som gäller.

Ikväll har vi ätit raclette och det var såå gott. Saknar inte skinka eller janssons frestelse ett dugg. Vi har ju startat en ny tradition som jag tycker är så god. Vi åt även en efterrätt som vi nog kallar tiramisu. En espresso på det och nu mår vi så bra.

JR har hittat en bra film på Netflix som vi tänker avsluta kvällen med.

4 svar på ”Julaftonskväll

  1. Så trevligt att ni nu skapar er nya traditioner i ert nya hemland.
    Raclette är ju bara så mysigt. Att sitta där och långsamt välja ut vad man vill äta.
    Nu har ni haft en härlig julafton hoppas jag. Det har vi haft.
    Önskar er en god fortsättning på helgen.

Lämna ett svar