Trettondagen i en del länder

Här i Frankrike är det mer en vanlig arbetsdag och skoldag för de som är i den åldern. Vår närmaste granne har ju både ungdomar och barn som just tillhör dem som har mycket vardag nu. Annars hade vi nog inte ens märkt av det. Tror att vår gråmelerade katt hälsar på i vår trädgård och det är bra för den håller mössen borta. Men Turbo rusar ner till grinden och spanar ut mot vinfältet varje morgon. Ibland strosar den där bort mot bortre änden av fältet.

Vintersol idag men ack så kyligt +10 vilket inte var så mysigt. Kom att tänka på detta med berg och vad olika anser vara berg. För en som bott hela sitt liv i skåne som min JR är kullar berg. Som H när han skulle köra till Sthlm och leverera en lastbil. Han ringde då han var vid Hallandsåsen och tyckte att det var så fint uppe bland bergen. När han sedan var utanför huvudstaden tyckte han att det var rätt mycket berg här och där. Jr tycker att när det blir för mycket träd så känns allt trångt och det kväver honom. Så kan man känna om man är van vid öppna landskap.

Igår var vi uppe på berg som var 700 möh och körde i någon backe som hade 7% lutning i någon kilometer och det kändes i mina öron som slår lock väldigt lätt. Vi har ju kört i värre lutningar runt Genua och även över den bro som rasade för något år sedan. Att bli jagad av lastbilar i tunnlar är en märklig känsla. När det gick uppför körde vi om dem och när det gick nerför kom de i en rasande fart och var riktigt obehagligt vid vissa tillfällen.

Något vi märkte av igår då vi för första gången åkte någon längre sträcka med Mackan sedan vi registrerat honom till fransk, var bemötandet på vägarna. Tidigare har vi ofta blivit tutat på lite här och där. Allrahelst om JR kört ut i rondeller eller korsningar. Igår fick vi inte en enda tutning. Som fransk får man tydligen köra mer som man vill och så även i rondeller. Vi är ju hemma. Men som turist ska man ta mer hänsyn till fransmän verkar det som.

Turbo hade ett race med Grönsakstantens lilla hund idag och de sprang fram och tillbaka flera gånger, viftandes på sina svansar. Skulle gärna ha en likadan hund som de har, för den är så mysig och fin. Två korta skall och sedan är det lek.

Jag har inte berättat om hur min nya massageapparat gjort att mitt onda skulderblad inte gör ont längre. Man får även ett väldigt fint vibrato när man använder den. Har rivit av några fina arior för JR som inte alls verkade uppskatta min sång. Därför satte jag mig i sovrummet på min fina stol idag så han inte behövde höra min sång. Värken är i alla fall borta och det är huvudsaken.

Mitt stora projekt idag var annars att riva morötter till hundarnas middag. Idag hittade jag finriven och jag tror att Kuma gillade den varianten bättre. Nog för att han åt det grova också. Turbo äter morötter i alla former och brukar få en hel varje morgon. JR kollade sina finanser, plockade bajjor och rullade ut vår gröna tunna. En väldigt rafflande dag med andra ord.

Nu lägger vi ut våra kartor på bordet för att se var vi ska åka nästa gång. Vi har ju köpt kartor med typografi för att kunna se stigningar och hur vägarna verkligen ser ut. Med en åtta meter lång husbil kör man inte var som helst. Men kartan vi har visar hur högt och var bergen anses börja. Bra för oss.

Nu väntar vi otåligt på Kumas bädd som är “in transit” och ska vara levererad senast i morgon. Spänningen är oliiidlig för mig men Kuma tar det nog lugnt för han har ju ingen aning.

Fredag i morgon och med en makrillburgare inledde vi helgen. Kommer inte ihåg vad vi tänker ha till middag i morgon, men det får bli en trevlig överraskning. JR är ju kock här hemma. Jag föreslog att han skulle börja laga mat på helgerna då han var VD och stressade hela veckorna. Det var ett lyckokast för nu har han tagit över köket totalt. Jag kan ju ge input och idéer som han realiserar väldigt bra. Känner mig väldigt bortskämd.

3 svar på ”Trettondagen i en del länder

  1. Här är trettonhelgen den “viktigaste” delen av julen. Parader och julklappar och en massa ståhej.
    Lastbilar/långtradare är inte skojiga på vägarna, dom borde förbjudas! 😉
    Skönt att massageapparaten har fått ordning på din skuldra!

    Ha en fin start på helgen.

Lämna ett svar