Vi har pratat oss genom dagen

Det började igår kväll/natt då JR hittade ett par papper i en bok. Naturligtvis precis då vi skulle lägga oss för lyssningen av boken vi håller på med. Blev sittande och diskuterade pappren. Vi hade fått en gåta kände vi och det av ”farmor”. Men det är ju klart att det löser man inte sent på natten, så vi gav upp tillslut och kom så äntligen i säng. Sedan sov vi som små oskyldiga barn (tror jag). Vi hade i alla fall inte gjort något hemskt.

Vaknade väldigt sent eller lagom till lunch kan man säga. Ja, absolut precis i tid för att äta en god lunch. Synd att vi missade frukosten men sömnen var viktigare tyckte både vi och hundarna. Efter lite toalett för oss alla smakade det gott med mat.

Lite grannsamvaro för Turbo som var jätteglad att få snacka lite. Grannvovven har en blå krage så jag tror, notera att jag inte vet men tror han blivit kastrerad då han börjat sitta och kissa. Sorry Turbo. Men snacka kan ni ju och det är ju nog så trevligt.

Tror ni att vi hade släppt gåtan från natten? Nehej då, med mat i magen och utsövda satte vi igång med det hela. Tog ett bra tag som i princip hela resten av dagen, men jaha då var allt löst till vår belåtenhet. Ett lugn har lagt sig över oss och nu kan vi ägna resten av våra liv åt annat. Solen gjorde himlen rosa och fotot gör inte bergen rättvisa. Nu gnäller jag igen men ett bättre objektiv står högt upp på min önskelista. Så då var det sagt.

Förstår ni nu vad jag menar? Vinfältet såg ut som att det brann och såhär fjuttigt blev det på fotot. Kan berätta att det såg så vackert ut. Lite kan man väl ana ändå. Ibland fantiserar vi om att någon gör en enorm muralmålning på den stora väggen. Hade varit häftigt.

Hundarna tycker nog att vi slarvat bort hela dagen men det var det värt tro mig. Sinnesro är viktigt att ha och det har vi nu. Livet går vidare och i morgon är en ny dag.

Så vad ska vi göra i morgon? Förutom att mata tvättmaskinen som behöver lite jobb, så får jag fundera lite eller inte.

Nu undrar ni över gåtan och det jag kan avslöja är att det handlar om JR:s släkt och som han absolut ska få ha för sig själv. Jag funderar på att börja luska en del i min egen. Med en indelt soldat på pappas sida kan det ju bli spännande. Verkar även vara populärt att släktforska och lite kuriosa är att min mamma arbetade med att förse dessa släktforskare med material och microfilmer. Hon arbetade ju på Västerås stadsbibliotek under många år. Kanske därför jag är så intresserad av att läsa böcker och även av historia? Vad är din släkts historia egentligen? Jag blir så nyfiken.

8 svar på ”Vi har pratat oss genom dagen

 1. Vissa gåtor löser man nog bäst när man är utvilad. Och man ska inte dela med sig av allt.
  Och nu har ni fått sinnesro och det är mycket värt.

 2. Jag har aldrig ägnat mig åt släktforskning annat än sån som jag har fått genom att lyssna när andra har pratat om gamla släktingar. Det är nog så intressant, faktiskt.

  Ha en bra dag!

 3. Jag började med släktforskning på allvar för ett år sedan. Jag har sedan dess kunnat kartlägga större delen av min familj på båda sidor, i en del fall ner till 1600-talet. Hittat många intressanta och sorgliga historier och genom DNA-prov kunnat se var mina familjerötter kommer från. Väldigt många i Sverige har indelta soldater i sin släkt, vi kommer ju nästan alla från jordbrukande landsbygd dessutom. Sen kan det dyka upp en och annan präst, adelsgren, storbonde eller annan ståndsperson bredvid en statare.

  Jag har fått kontakt med – och också träffat två helt nya grenar av min familj, det är extremt kul. Har också börjat skriva brev till en utvandrad amerikasläkting. Titta på programmet ”Allt för Sverige” så får du lite inblick i hur det är för de amerikaner med sverigerötter när de upptäcker sitt ursprung!

  Det mest märkliga för min del är att vi kunnat konstatera att min man och jag kommer från samma lilla område i Östergötland och är släkt med varandra. Hans farmor och min mormorsmor var kusiner och bodde i samma stad men visste inte om varandra och träffades aldrig. Jag tipsar dig verkligen om att börja med detta – det finns en bra grupp på Facebook som heter ”Släktforskning för noviser” med många tips om hur man kommer igång.

 4. Går du med i Ancestry, My Heritage, Geni eller någon av de andra släktforskningsprogrammen får du tillgång tlll i princip hela världen!

Lämna ett svar