Jag tog tag i saxen

Det växer så in i den ute och min fina sax är ju uppladdad sedan flera veckor. Solen värmer på dagarna och jag behöver vara ute mer tycker jag. Därför lät jag JR få en sovmorgon efter att han haft lite ont i halsen igår kväll. Förresten såg vi en väldigt bra holländsk film på netflix om en utsugare under world war 2. En film baserad på verkliga händelser och naturligtvis slutade den som det gör i verkligheten inte alltför lyckligt för alla människor. Där kom jag in på ett sidospår vilket också är baserat på verkligheten. Tankar är inte bara som en raksträcka, utan de svänger, vänder, drar på och hamnar tillslut på det man börjat tänka på om man har tur vill säga.

Tvätt i maskinen, magen glad av kaffe och bröd, borstat tänderna och tvättat av mig så hundarna och jag gick ut i världen som är vår fina trädgård. JR stannade inomhus för han hade straffkommendering att göra rent ugnen. Det var han själv som beordrat det så jag behöver inte ha dåligt samvete för det. Som kock får man ju se till sina redskap och idag var det ugnens tur. Men som sagt vi andra valde solen och det var så skönt. Fast Kuma ville gå in rätt snart till JR. Jag greppade min fina sax och satte igång att klippa fram mina fina keramikgrodor som bor i gräset under rosenbuskarna.

Jag titta ned och voilá det har börjat titta fram tulpaner eller åtminstone bladen visar sig. Det är snart vår igen. Stoppade ju ner lite lökar här och där vid den gamla stubben och visste inte om något skulle kunna växa där. Men kanske tittar några tulpaner upp där om några veckor.

Denna rabatt får faktiskt vänta för min rygg orkade inte mer idag. Kanske i morgon eller på fredag. Fick ett brev igår från provtagningsenheten eller vad det nu heter. Mammografi erbjuds vartannat år här nere och nu är det så att det kommer en rosa buss till parkeringen vid Super-U där man kan göra det. Vilken service!! Jag tror faktiskt att jag tänker ta mig dit och göra det. Vi är även erbjudna en runtenomundersökning när det gäller cancer och ska väl svara på det brevet också. Vi har faktiskt gjort det rätt nyligen så denna gång hoppar vi över det.

Turbo kollade alla rosor och de verkar må hyfsat bra trots nattkylan som är just nu. Inget snömögel men endast någon plusgrad om natten och jag är ju lite orolig för mina telningar. Dags för JR att klippa gräset eller hur? Det är ju ändå nittonde januari så det är hög tid.

Visst ser det fint ut vid rosenbuskarna? Jag är nöjd och Turbo också för hon ville in. Jag plockade med mig tvätten ur maskinen som var klar. Tror faktiskt att hon började bli hungrig och det närmade sig hundarnas middagstid.

Både JR och jag kände oss nöjda med dagen. Hoppas er dag har varit precis som ni ville att den skulle bli.

4 svar på ”Jag tog tag i saxen

  1. Börjar tydligen bli en liten smygande vår i er trädgård. Som vanligt att få hänga med på en runda!

Lämna ett svar