Söndagen svepte förbi

Sakta flög John Blund bort och vi öppnade våra blå och grå/gröna ögon. Solen lyste från en knallblå himmel. Vi steg ut och det kändes aningen kyligt idag. Inte för att det blåste eller så men även den minsta svaga vind kyler. Så efter hundarnas toalett ville vi in allihop och en snabb frukost för hundarna. JR tog Mackan till bagaren i Murviel som vanligt på söndagarna. Vår bagare bakar inte så mycket bröd på söndagarna så det brukar vara slut när JR kommer dit. Vi tycker inte om att jäkta om morgnarna och är väl sent ute också. Men Murvielbagaren bakar massor så åker JR dit vet vi att han inte blir utan.

Turbo har varit ute hela dagen och med dörren på glänt kunde Kuma också gå ut när han ville utan att vi behövde avbryta det vi höll på med. Nu var det ju inget rafflande vi gjorde idag utan precis det vi brukar. Vi golvade och såg till att det luktade gott i huset. Med lite avbrott och mellansnack blir det alltid en trevlig upplevelse. Vi har roligt varje dag och även då det är städning på agendan.

Många idéer föds under våra städstunder och listan fylls på. Om nu någon trodde att vi var klara med omvandlingen av vårat lilla hus eller trädgård , så har ni helt fel. Vi hade vårat hus i Skåne i 18 år och det var nyrenoverat då vi flyttade in. Men sakta började vi fnula och huset började förvandlas till något helt annat än ett tråkigt fyrkantigt 90-talshus. Nu har vi ju flyttat in i vårat nästa fyrkantiga hus som många tycker är så tråkigt och intetsägande. Lite lätt har vi börjat men planerna fortsätter och jag kan nog garantera att varken mäklare eller säljare kommer att känna igen sig om några år.

Ny vecka och på torsdag får vi vår tredje spruta. Vår H tog den idag då han har ett sådant arbete att det är viktigt att vara på den säkra sidan. Känns väldigt bra. Mimosan börjar blomma här nu och jag är ju väldigt pigg på att köpa en liten buske. Det hade ju varit fint att ha något som blommar nu. Dags att köra för lite inköp snart, men jag väntar ju på en leverans och vill gärna vara hemma då den kommer. Men sedan så…

Ser även att kylan snart är över på nätterna. Lite värme skulle sitta bra. Min fot eller snarare ankel med all metall tycker bättre om sol och värme.

Önskar alla och envar en fin ny vecka.

  4 reaktioner på “Söndagen svepte förbi

 1. januari 24, 2022 kl. 10:32

  Mimosa luktar ju så himla gott! Här har vi mängder, fast av nån look-alike-variant (som jag har glömt vad den heter). Dom är också jättefina, men doftar just ingenting tyvärr.

  Ha en braig start på veckan!

  • januari 24, 2022 kl. 11:06

   Det finns flera olika sorters mimosa verkar det som. En granne har ett stort träd som ser ut som mimosa.

   Tack detsamma!

 2. evadramin
  januari 24, 2022 kl. 16:50

  Klart du ska ha en fin mimosa.
  Hoppas ni på värme så din ankel slutar värka.

  • januari 24, 2022 kl. 17:37

   Jag hoppas att det blir varmare snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: