Himmelsblå måndag

Dagen började med massor av moln men de skingrades snabbt, precis som sömnen ur våra huvuden. JR gjorde en inköpstur med Mackan då det var en del tunga saker som behövdes här hemma. Så gott med en sen frukost efter det.

Jag satte igång att pressa ny juice och JR gick ut för att tvätta fönster på baksidan. De var en hel del smutsiga så det behövdes verkligen. Jag peppade honom genom att öppna köksfönstren några gånger, vilket han fann lite jobbigt då de ingick i fönsterputsningen. Så tillslut fick jag ge mig och hålla mig inomhus tills jag var klar med pressningen som gick väldigt bra och jag fick apelsiner över så det blir lite pressning om någon dag.

Vårat citronträd ser inte så glad ut just nu men det var likadant förra året och sedan kom det igen storstilat så jag tror på det i år också. Kalla nätter tär på våra växter men som jag sett så verkar det gå åt rätt håll nu.

Måste ju se om fönsterputsaren sköter sig. Kan berätta att chefen blev väldigt nöjd.

En kopp kaffe på morgonen här innan solen steker för hett är något jag längtar efter. Kanske kommer vi att sätta upp någon markis här som gör att solen inte steker så hett på dagen. Det visar sig väl. Jag googlade idag på om man kan odla ananas ute här nere och tyvärr så är det för kallt. Ja ja man kan inte få allt. Jag får odla annat då. Mimosa som sagt och fikon är något jag gärna vill ha. Gnuggar händerna av förtjusning när jag tänker på allt jag kan odla.

Tror hundarna tycker att vi har en rätt spännande trädgård just nu. Massor att lukta på och buskar man kan gå runt. Gamla grinden gillar dom och Kuma tycker om att stå bakom den och spana. Mimosa där i hörnet blir bra tycker jag. Shopping blir det nästa vecka om jag får bestämma och det får jag nog.

Vi har ju en liten spis också som vi tänder ibland. Otroligt vad en sådan liten sak kan avge i värme. Lite varmare ute ikväll så det får bli lilla spisen. Inget sprakande dock eller lukt av ved, men ändå rätt trevligt.

Lakanen hänger på tork och måndagen är snart över. Min dator är fortfarande på väg och kanske kommer den i morgon. JR har monterat upp Tompa på väggen bakom garderoberna så nu får den laddning hela tiden. Lätt att hämta för ett litet sug av golven. Det händer saker i det dolda.

Må kraften vara med er!!!!

  4 reaktioner på “Himmelsblå måndag

 1. januari 25, 2022 kl. 11:22

  Jag skulle också behöva tvätta fönstren, men jag försvarar mig med att det kommer att komma mer regn och då blir dom ju prickiga igen. Varför ödsla energi på att göra nåt som snart är ogjort? 😉

  Ha en bra dag!

  • januari 25, 2022 kl. 11:43

   Låter lite som JR, när han inte vill göra något. 😁

 2. evadramin
  januari 25, 2022 kl. 13:51

  Putsa fönster är något av det värsta jag vet och därför gör jag det ytterst sällan.
  Roligt få följa ditt odlande och se hur det växer i din trädgård.

  • januari 25, 2022 kl. 14:32

   Tycker också att det är roligt att se hur allt börjar växa. Det är fem tulpaner på gång nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: