Ljuva dagar

Nu är vädret helt fantastiskt och man dras ut i trädgården hela tiden. Jag hittar på olika ursäkter för att gå ut och tror JR gör detsamma. Det jag älskar med detta hus är att det känns som att man är ute fast man är inne. Man har kontakt med alla rum och trädgården var man än befinner sig. En helt fantastisk känsla.

Kom på att det är samma känsla man har då man bor i en husbil. Ute och inne smälter samman och det känns aldrig så kompakt som det brukar kännas i ett hus med tjocka väggar och bastanta dörrar. Hundarna älskar sitt fria liv utan koppel och att de kan gå in och ut precis som de vill. De har tillgång till oss hela dagarna och är inte utestängda från något av det vi gör. Ett perfekt liv för både oss och hundarna. Nu när vädret börjar bli mer utevänligt är vi ännu mer medvetna om hur viktigt det är att kunna ha en trädgård.

Jag satte mig här vid bordet på baksidan ett långt tag och bara njöt av solen. Det gäller att passa på för längre fram på våren och sommaren blir det för varmt att sitta här mitt på dagen. Vi har lite planer på att eventuellt sätta upp något slag av solskydd här, men som vanligt fnular vi på det tills vi har ett resultat. Något annat som JR fnulat på ett bar tag är någon slag av sängstolpar. Jag har klagat på att madrassen halkar av den undre hela tiden och det är så tungt att alltid behöva rätta till den när jag bäddar. Men vi kunde ju inte ha höga stolpar för vårat sovrum är inte så stort. Idag kunde han stolt sätta dit sängstolparna och jag blev mycket nöjd. Känns mer som en riktig säng nu. Återstår att göra en sänggavel och nu har vi något nytt att fnula på. Om någon undrar vad fnula betyder är att fundera fram vad vi vill göra eller ha på något ställe.

Dagen började med moln över hela himlen som sedan skingrades och övergick i den underbara blå färg som bara himlen kan ha här nere. Jag har tagit helt ledigt idag och bara gått runt och skrotat lite. Njutit av att bara vara och det är så skönt att bara kunna gå rakt ut i trädgården utan en tröja på sig. Har lite småttan att göra men det brådskar inte. Bara roligt att ta in trädgården och sedan planera vad och om jag vill göra något i den.

Man skulle kunna tro att jag lagt ett filter på denna bild, men det har jag inte. Blev själv lite förvånad över bilden och ljuset i den. Ser nästan ut som ett gammalt foto. Jag var nere på vår gata och tog bilden. Oja baronessan stiger ned från sitt lilla palats vid vissa tillfällen och går nere bland alla övriga människor 🙂

Men jag trivs bäst här uppe i min trädgård. Om det känns ensamt? Inte alls jag har ju både JR och hundarna så vem mer behöver jag? Är kanske lite luttrad när det gäller människor och är väl en aning reserverad. Mitt introverta jag har fått ta mer plats än tidigare. Jag behöver luft omkring mig och nu samlar jag människor på papper vilket känns betryggande.

Vi har seglat in i en ny helg och jag hoppas alla fått in känslan. Tadaaaa….

4 svar på ”Ljuva dagar

  1. Härligt när ute och inne smälter ihop även i ett hus. Trädgården är guld värd för hundarna. Syns hur bra dom mår.
    Skönt att få fixat att madrassen slutar rymma.
    Några nya planer som vanligt vilket verkar vara något som ni njuter av att ha. Underbart!!

Lämna ett svar