Kunde varit sol idag

Vädret hade bestämt sig för mörka moln och sol om vart annat idag. Trot eller ej men det kom en liten regnskur mitt på dagen. Där emellan sken solen lite blygt. Fick även svar på vad det var för ett flygfä som sög nektar från rosmarinen här om dagen. Det var en svärmare och jag läste på att det var ett slags fjäril. Två sorter är aktiva på dagen och det är dagsvärmaren och humlelik dagsvärmare. Annars är de nattaktiva. Inte underligt att jag aldrig sett en sådan tidigare. Synd att jag inte hade kameran i handen just då.

Våra palmer växer och ger fin skugga till hundarna som smyger runt dem om dagarna. Idag missade jag ett annat fågelögonblick. JR var till pharmacie och köpte ögondroppar då hans ögon har börjat rinna. När han kom tillbaka knackade han på köksfönstret och visade en höna som promenerade på gatan åt baksidan. Den svängde in på tomten bakom Macscotts och tydligen tyckte hon att det var en bra plats för hon kom inte ut därifrån igen. Skönt att hönan inte blev påkörd då denna gata kan vara rätt trafikerad ibland.

Jag har vipplat idag och även kört våra badlakan/handdukar i tvättmaskinen. Jag byter både lakan och badlakan varje vecka för så har mamma lärt mig. Vissa saker präntas in i unga dagar och detta att byta lakan och badlakan hör till den saken. Sedan är det ju andra saker som inte fungerar idag då tiderna förändras. Nej jag är inte född på stenåldern. Fast H undrade i unga år om det fanns bilar när vi var små. Ja, där ser man vad ungar tänker. Vi känner oss inte gamla men hur andra ser på oss är ju en helt annan sak.

Jag har grottat mig ner i trädgårdstidningar idag och nu kliar det i fingrarna kan jag säga. Med en del förhandlingar har JR och jag enats om vissa saker och nu ska det handlas minsann. Sedan fick JR äntligen tummen ur och letade upp en ny stol till biblioteket då hans gamla är väldigt trött. Plötsligt när man sitter i den så sjunker den sakta ned till golvet och så har man hakan i skrivbordet. Lite svårt att utföra något vettigt då. Jag har ju en egen antik sak som är tillförlitligheten själv. Ingen fancy skinnsak utan en i blått tyg som omfamnar mig så tryggt. Karlar har en fabless för skinn så det blir en sådan för hans del. Men tydligen ville väldigt många beställa något idag så sidan orkade inte med oss. Får försöka i morgon då.

Hoppas ni haft en fin lördag för vi kan inte klaga alls. Åt en väldigt god Tikka Masala som vi hämtade från en av våra restauranger här i byn. Jag älskar den maträtten.

Nu blir det espresso och en liten god kaka till det. Livet är bra nu och det även om världen känns lite skakig just nu.

4 svar på ”Kunde varit sol idag

  1. Blandat väder förstår jag.
    Han behöver verkligen en ny stol kan jag förstå. Hoppas det går bättre att beställa i morgon.
    Utmärkt att kunna hämta god mat i er by.

  2. Här är det lakanstvätt idag. Fast vi byter inte, när lakanen har torkat åker dom tillbaks i sängen igen. Då slipper jag dra dom, ett moment mindre i hushållssysslorna 🙂

    Ha en skön söndag!

Lämna ett svar