Mani- nej pedikyr

Lite skön sovmorgon, som vanligt ska jag tillägga. Härligt att regnmolnen blåst bort för idag har det blåst friska vindar hela dagen. Men solen har värmt så det har varit skönt trots det. Som alltid gick vi ut allihop och välkomnade dagen. Efter att hundarna fått en pyttefrukost tog JR teslan till Super-U för lite inköp och bröd. Då passar jag på att förbereda vår riktiga frukost. Bäddar sängen och skakar alla täcken och kuddar. Tar min lilla snabeldrake och suger bort allt hundhår. Våra hundar får ju alltid sova i vår säng och just nu har vi även ett mensskydd där Turbo brukar sova. Bara att byta efter någon dag. Ja, hon löper nu och vi hoppas att det är sista gången, men man vet ju aldrig för det är olika för alla individer.

Jag får min egen stund med yoga och så en god frukost på det. Gör min lilla yoga i stort sett varje dag för det får mig att må så bra. Sedan gör vi oss klara för våra respektive göromål. JR bokade en tid för kloklippning på Kuma idag så han hade inte planerat in så mycket mer. Vår fina H ringer varje dag så dagens samtal klarades av innan det var dags för promenaden till veterinären.

Turbo var inte glad över att Kuma och JR gick sin väg, men efter att jag avslutat mitt projekt för dagen gick vi ut. Jag fållade jeansen som JR köpte till sig själv igår. Han äger ju endast ett par som han gått i sedan september förra året. Kanske dags att frysa ned dem ett tag kände vi. Bort med bakterier och annat lusk.

Ingen av dem syntes till ännu så Turbo vände tillbaka till framsidan där blåsten inte var så stark. Jag gick min vanliga vända bort till rosorna och nu börjar de växa igen efter min klippning. Jag har absoluta vårkänslor nu och det ska bli så roligt att få börja trädgårdspysslet.

Solen gick in i molnen av och till men jag var djärv och hade endast västen över tröjan idag. Men det var lite väl jobbigt att stå i blåsten så jag vände också tillbaka till framsidan av huset. Ville inte gå in så jag greppade kvasten och sopade ren den gröna mattan. Men varför sluta där? Gick in i verkstaden och hämtade min B&D för det såg lite tufsigt ut här och var efter allt regn. Precis när jag var klar kom JR och Kuma hem. Så fina klor och JR berättade att han gick med lätta steg hem och det kan jag tänka mig. Även om Kuma hatar och då menar jag riktigt hatar att klippa klorna så är han så nöjd efteråt och så kärvänlig mot veterinärerna för de måste vara två förutom JR att hålla honom.

Trött kille efter middagen somnade han och där blev han tills det pockade på och JR tog ut hundarna på en kort kisstur. Sedan gick han och lade sig igen. Han var så trött vår kille. I morgon ska han få vila, kanske. JR fick ett sms om att hans stol kommer redan i morgon och då skjuter vi nog på vår tur till avfallshanteringen och Jardin 34. Blir kanske på fredag, men vi väntar och ser hur vi känner i morgon. Allt beror på när stolen kommer.

Fick ett väldigt trevligt brev från Franska staten idag. En check på 200.- euro som bidrag för inflationsstöd. Detta var för december och januari. Alla franska skattebetalare får detta stöd beroende på inkomst och storlek på fastighet. Som lök på laxen fick JR tillbaka 20.- euro efter sitt läkarbesök. Helt fantastiskt och här behöver ingen söka för detta stöd utan alla får det. Man bockar och tackar. Att vi fick en check beror på att vi inte betalade någon skatt förra året så staten har inte vårat bankkonto. Men detta år kommer vi att betala skatt så sedan blir det pengar in på kontot.

Vi har alltså en leverans att vänta i morgon och hundra kronor på att den kommer då JR är och köper bröd. Lägg inga pengar för jag brukar vinna detta vad.

4 svar på ”Mani- nej pedikyr

  1. Det var verkligen en jobbig dag för Kuma och även för Turbo som saknade sin vän.
    Att ni sedan blev glada kan jag förstå. Lite tillskott till kassan är väl alltid rätt.

Lämna ett svar