Trädgårdsdax

Jag ville att vi skulle gå upp tidigare , men övriga av familjen hade röstat för sovmorgon så jag satte mig och läste tills övriga vaknade. Härligt väder idag +23 och även om blåsten var lite väl stark mitt på dagen, var det underbart att kunna vistas i trädgården. Jag ville ju så gärna plantera mina nya små vänner och JR behövde göra plats för vår nya kruka.

Först frukost och så hade vi samlat på oss en del smutsiga kläder som behövde tvättas. Men äntligen vi gå ut i solen. Vi har det ju lite trixit just nu då Turbo löper och inte har fattat att Kuma är för gammal för att hålla på med hennes lekar. Därför måste vi hålla ett öga på hundarna.

Sådär då har mina små vänner fått riktiga krukor. Låt mig presentera lilla rosmarin, citronmeliss och så en söt sak som jag glömt namnet på. Dessa har jag köpt för dofterna de avger. Meningen är att vi ska göra ett trädäck här eller JR ska ju bygga och jag får vara arbetsledare. Sedan tänker vi bygga någon slag av hyllor för att skrymma de fula rören. Vi får se vad det blir, men jag kan ju inte låta bli att plantera lite och ja en kruka är tom så den ska jag nog fylla med någon fin liten blomma eller växt.

Det kommer att bli ett smalare däck och inte lika högt som detta. Kommer att bli så fint.

Vi har tillbringat mesta tiden av dagen här på baksidan idag. Snart dags att klippa gräset tror jag. Jag tycker att det är så härligt att ha gräsmatta och även om den blir väldigt torr på sommaren så är det skönare för hundarna att gå på och inte lika varmt som stenar ofta blir. Därför ska vi även köpa en bit till av den gröna fejkgräsmattan till framsidan så det blir ännu färre ställen med sten. Solen är ju riktigt het och vi har mycket av den varan här.

Krukan är på plats och att vi valt att ha den här beror på flera saker. Vid det låga trästaketet går ett rör och därför kan vi inte plantera något där. En annan orsak är att Turbo har denna del som bromssträcka när hon jagar bilar,cyklar och annat roligt. Därför växer det inget gräs där och ja, JR har sått och försökt men denna sträcka på ett par meter vill inte ta sig alls. Nästa orsak är att det är ett hål i grannens häck och det ser så tråkigt ut. Vi hade ingen jord till denna växt som troligtvis är någon slags oleander men hade ett helt annat namn än de andra växterna. Därför ska JR köpa ett par säckar i morgon och så ska det planteras ordentligt. På bilden som hängde vid växten så det ut som att det ska bli röda blommor och det ser jag fram mot.

Härmed förklarar jag trädgårdssäsongen startad. Passar ju bra när Trädgårdstider på svt snart börjar.

4 svar på ”Trädgårdsdax

  1. Gräset ser så grönt och fint ut nu.
    Nya krukan gör sig bra där i hörnet.
    Nu väntar det en härlig tid för dig när trädgårdssäsongen har startat.

Lämna ett svar