Produktiv dag

Sovmorgon de luxe, okej då. Satt och läste en stund sedan jag släppt ut Turbo som väckt mig. Fortsatte en stund efter att hon kommit in och lät herrarna sova. Men allt har ett slut och även en sovmorgon. JR hade en diger inköpslista som skulle betas av. Därför var han strax på rull och först bort till Lidl i Murviel. De har italienvecka och jag vill ha polenta som de annonserat om. Sedan var det ju planteringsjord och apelsiner. Lite som vi behövde ha hem.

Jag tog hand om alla varor när JR kom hem och idag måste vi ha våra ögon på hundarna. Det hade varit bra med ett öga i nacken också. Turbo gick in i höglöp och stackars Kuma rantar efter när hon vickar med röven framför honom. Det tar på krafterna och vi får turas om att vakta.

Ojdå, glömde visst något och fick vända tillbaka. JR gick ut i trädgården med Turbo och så ropade han på mig. Vilken ovanlig syn som mötte mig på himlen. Hur ofta ser man sådana spår av flygplan?

JR körde utomhussysslor med Turbo och jag var inomhus med Kuma. På så sätt fick vi något gjort utan att bli helt tokiga. Jag var tvungen att sy upp benen på JR:s jeans. Textilfållningen höll inte i tvätten och det var ett måste att göra något åt bensluten. Nu har jag ju en jättefin lite symaskin som JR köpte till mig när vi flyttade hit. Så lätt att ta fram och det gjorde jag idag. Nu klarar de nästa tvätt när det blir. Vi brukar inte tvätta jeans så ofta då de håller bättre då.

När jag var klar med sömnaden, var det dags att pressa apelsiner. I morgon har vi färsk juice igen och det är så gott. Kuma var inne hos mig och jag öppnade fönstret mot baksidan så han kunde höra när JR höll på där. Vi har haft +25 i skuggan idag så det var riktigt skönt att ha öppet nu när dörren är stängd.

När jag var klar med mina projekt gick vi ut och jaha något nytt stod på trädäcket. Måste undersökas ordentligt innan något annat kunde göras. JR kom alltså hem med en palm som ska stå vid poolen. Men vi ska inte plantera den innan ny kruka har blivit köpt. Palmen ser lite tanig ut men allt växer så snabbt här så efter några månader är den no annorlunda.

Så äntligen kunde vi gå runt till baksidan där JR höll till. Passade på att stoppa näsan i mina nya vänner som doftar så himmelskt gott. Nej, jag håller inte på att starta någon örtodling utan dessa är bara för sinnet och mitt välbehag.

Så har vår nya växt fått jord på fötterna och även en del vatten. Här kommer den nog att trivas bra och vi är mycket nöjda med krukan som vi hade fullt sjå att få hem. Tung som tusan är den så den lär inte blåsa omkull. Som ni ser så är det lite av en sladdbana här och den har vi nu lagt hinder på.

Lite lördag i morgon och tyvärr säger vädernisse att det ska bli lite kyligare. Inte behöver vi det. Men det är bara att hålla humöret uppe och vi hittar säkert på något att sysselsätta oss med. Men Turbo blir väl inte glad då hon inte får vara ute hela tiden.

4 svar på ”Produktiv dag

  1. Stackars Kuma när Turbo retas med honom. Men det går väl snart över.
    Så fint det blir i dina krukor, roligt att få följa hur det växer i din trädgård.

Lämna ett svar