Ena örat mot nyheterna

Det går inte att låta bli att lyssna på nyheterna och hoppas att Ukraina får mer hjälp. Såg ett nyhetsinslag igår då en journalist intervjuade en äldre herre som var på väg att fly från sitt land. Med gråten i halsen sade han:” Djävla putindjävel, hoppas han skiter på sig.” Det kom direkt från hjärtat och vad jag kände med denne man. Orden grep mig och sitter kvar i mitt huvud. Jag vill gråta när jag tänker på mannen. Jag kan inte glömma.

Hur får man ur sig ilska? Det hjälpte ju inte igår med att plantera rosorna, så idag tog jag tag i något annat. Vi har ju duvor i ett av våra träd och under vintern har de roat sig med att sitta på pergolan och skita. Så det var x antal blaffor på trädäcket som måste bort. Eftersom vi ännu inte köpt en högtryckstvätt, så blev det ett väldigt fysiskt arbete. Passar mig just nu även om hela kroppen värker efteråt. Vi sålde ju vår högtryckstvätt när vi flyttade och det var för att vi inte visste om vi skulle behöva någon. Men nu vet vi att det nog är bra att ha en så en ny är på listan för inköp. Idag blev det vatten, diskmedel och piassavakvasten och rent är det rätta ordet. JR fortsatte med att rensa bort ogräs runt växterna på baksidan. Något måste vi göra för att inte tänka för mycket.

En liten uppdatering angående löperiet och Kuma har varit som en gnällande valp, men Turbo verkar lite mer fjär. Så om någon dag är hon färdig med detta löp. Natten har varit väldigt lugn och hundarna sover ordentligt.

Tyvärr, satte vi på nyheterna nu och får se ett reportage där en man sitter fastklämd i en personbil, vilket en rysk stridsvagn orsakat genom att helt brutalt kört över personbilen. Jag blir så arg och förtvivlad samtidigt. Där ser man mannen sitta i bilen som är helt hoptryckt. Bara turen att han överlevde oskadd. Vilka djävla svin rent ut sagt. Ursäkta språkbruket men jag kan inte behärska mig.

Europa, Världen gör något nu!!!!

Mina tankar går hela tiden till andra världskriget och jag ser kulhålen i de gamla husen i vår närhet. Vi tror att den kulle vi bor på huserade x antal soldater och kanoner under både första och andra världskriget. Det var ju inte några hus här då utan de har byggts under 70-talet och endast vingårdar fanns här tidigare.

Vad kommer att hända nu? Är detta bara början på något som kommer att påverka resten av vårat liv? Ja, frågorna är många och det är klart att många är oroliga för framtiden.

  9 reaktioner på “Ena örat mot nyheterna

 1. februari 25, 2022 kl. 21:51

  Jag skrev på Facebook ”I need someone to sh- -t Putins head off” Det togs bort och jag fick en varning😡😂
  Det känns verkligen i hela kroppen och det är vidrigt alltihop. Reagerade på samma inslag som du. De grep verkligen tag.

 2. evadramin
  februari 26, 2022 kl. 16:31

  Vissa bilder glömmer man aldrig.
  Bra att ha lite jobb att ta tag i så tankarna skingras lite.
  Framtiden känns osäker, ingen vet vad som kommer att hända!

  • februari 26, 2022 kl. 17:20

   En sak är säker och det är att värmen snart är här.

 3. Mai Hagberg
  februari 27, 2022 kl. 00:13

  Skrev förut men föll nog bort
  Avskyr att behöva skriva i namn o epost varenda gång så lämnar inga kommentarer tills vidare

 4. februari 27, 2022 kl. 09:05

  Det här kriget kommer att bli hans fall spår en del. Hoppas dom har rätt. Men innan dess har många oskyldiga drabbats eller dött. Oändligt sorgligt. 😥

  • februari 27, 2022 kl. 10:53

   Det är ju det som är så fruktansvärt att det ska drabba oskyldiga människor.

   • februari 28, 2022 kl. 08:54

    Ett utmärkande drag för krig. 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: