En mörk torsdag

Rubrikerna som mötte oss denna morgon var precis de vi inte ville läsa. Ryssland har invaderat Ukraina och det är så fruktansvärt. Jag har varit arg hela dagen och JR har varit lika arg. Så vi bestämde oss för att idka trädgårdsarbete. Alla kvinnor tycker om att få blommor och många med mig älskar rosor. Men jag får dem oftast som plantor och får även det tvivelaktiga nöjet att själv gräva ner dem. Tydligen hade Super-U en drive just nu och jag ville ju att vi skulle åka och köpa några rosor idag. Men med en tik i höglöp fanns det inte på kartan. Därför blev jag så glad när han kom hem med tre stycken plantor.

Så idag har jag försökt få utlopp för min ilska samtidigt som jag planterade nya rosor. Två gula och en helt röd. Jag har saknat mina gula rosor som jag hade i Sverige. Nu ser jag fram mot att se alla rosor blomma. Nio stycken har jag nu förutom den som står en bit bort och då är det tio. Någon har gett mig en rosenträdgård och här ska jag sitta och bara njuta av blommorna.

Kan berätta att jag inte blivit av med ilskan över det som skett idag och nu har jag en kropp som värker otroligt mycket. Eftersom det är mycket torrt här och att gräva en grop är ett rent helvete. Därför behöver man ett järnspett och massor av tålamod. Idag har jag gjort tre gropar och gröpat ur jorden med min lilla trädgårdsspade. Men nu är rosorna i jorden och har även fått en dos vatten så de ska trivas.

Det blev en liten 25 cl öl idag med och den intogs vid vårat lilla bord här på baksidan. Lite molnigt emellanåt men varmt. JR har stått på knä och rensat bort allt ogräs vid buskarna under tiden jag planterade. Vi är som sagt nöjda och ledbrutna. Känns ändå bra att vara flera hundra mil från Rysslands gräns.

Kuma har varit inomhus med fönstret mot framsidan öppet idag. Han har kunnat se oss i fönstret och nu tyckte han att det var dags att vi avslutade arbetet här. Vi var tvungna att ha honom inomhus ett tag för att kunna göra något. Turbo är ju som jag berättat i höglöp och låter inte Kuma vara ifred om vi inte är i närheten.

Jag skyndade mig att plocka ihop mina verktyg och även tömma tvättmaskinen eftersom jag kört veckans smutstvätt idag.

Turbo har varit ute i trädgården hela dagen vilket gör att hon är nöjd och trött nu ikväll. Så det är en lugn kväll här hemma men vi följer nyhetsrapporteringen hela tiden. Man är lite i chock just nu.

2 svar på ”En mörk torsdag

  1. Det var hemskt att vakna igår och höra att det var krig. Trodde aldrig att det skulle hända i Europa.
    Så fint att få rosor att plantera och dom kan du förhoppningsvis njuta av i flera år.

Lämna ett svar