En dag ledigt

Sovmorgon och det för att vi bestämt oss att ta det lugnt från projekt och annat. Det är lite tungt att komma igång med något med det som sker i Europa just nu. Kanske lite en chock som kom. Men inget mot vad ukrainarna upplever. Låter kanske tjatigt när jag skriver om detta igen, men jag kan inte blunda för det som sker.

Därför är det så skönt att kunna vila blicken på något vackert. Även om dessa egentligen är något slags ogräs. Idag var det skönt att bara strosa runt lite och se andra arbeta.

Skuggfigurerna som syns är de som klipper vinrankorna. Jag ville inte sätta skärpan på dem då var och en måste få bestämma om man vill vara med på kort och i en blogg. Blev lite suggestivt foto och kanske blir det en grund till en akvarellmålning så småningom. Jag tycker om färgerna och det är ju vår utsikt från trädgården.

Turbo vaktar trädgården och går sina rundor med jämna mellanrum hela dagarna. När kvällen kommer är hon helt slut och snarkar när hon sover. Det är så skönt att hon inte skäller utan bara håller utkik. När hon inte går här på baksidan ligger hon på framsidan och håller koll. Hon älskar sin trädgård.

Vi försöker ändå se framåt och just nu planerar vi trädäcket vid poolen som är vårat nästa projekt. Under vintern har vi diskuterat olika modeller och nu har vi kommit fram till hur vi vill ha det. Ska bli roligt när vi kommer igång med det.

På söndag är det mor- och farmödrarnas dag här i Frankrike. Tycker det är så fint att man firar dem också och inte bara mödrarna. Vad jag märkt så är man väldigt mån om sina föräldrar här nere. Nu kan någon säga att det beror på att det är dyrt att ha äldre på hem, och så är det kanske men jag tror ändå att man har en annan respekt och känsla för äldre människor här nere. Vilka tonåringar på moped skulle stanna för mig i Sverige? De gör det här.

Helgkänslan har infunnit sig och vi ska se på någon feelgood serie.

4 svar på ”En dag ledigt

  1. Gott med sovmorgon och att ägna tid åt planering och strosa runt och njuta.
    Det verkar som att längre söderut har man mer respekt för människor som är äldre.

  2. Synen på äldre och omhändertagandet av dem plus artighet och omtanke i vardagen är ljusår ifrån hur det utvecklats i Sverige. Efter elva år i det varma Frankrike är det chockartat att uppleva just den skillnaden vid återkomsten hit. Det är heller inte dyrare att ha ”äldre på hem” i Frankrike på hem än i Sverige. Tvärtom har man mycket större utbud och valfrihet och kan få ha med sig husdjur dessutom. Man har dessutom en annan tradition av att ha den äldre generationen integrererad in kärnfamiljen – så som vi hade det här för kanske 50 år sen.

Lämna ett svar