Citronfjärilar och fågelkvitter

Regnet och alla grå moln tillhör gårdagen, för idag var himlen sådär underbart blå som den kan vara här. Vi har börjat höra en del nya fågelkvitter så vårfåglarna har börjat komma in från Afrika. Förra året hörde vi näktergalen om kvällarna och det var så vackert. Nu har även citronfjärilarna vaknat och jag älskar dessa vackra djur. Har aldrig ett så många sedan vi flyttade hit. Jag fortsätter att ge småfåglarna mat eftersom det inte är så mycket insekter än så länge.

Det är dags att byta ut batterierna i Mackan, så JR bestämde sig för att ta snabeldraken och suga ut allt hundhår som hamnat vid batterierna. De står nämligen under det som vi gjort till hundsoffa. Vår älskade Kuma ligger alltid där när vi är ute och åker. Det är ju han som fäller mest och i princip alltid, året runt. Alltså samlas det en hel del pälshår under den soffan. När han ändå var i farten fick snabeldraken arbeta på en del andra ställen också.

Jag fortsatte med min rengöring av mattan bakom soffan. Det blir bra och jag är nöjd. Detta var sista borstningen för denna gång. Mattan är riktigt fin nu utan alla fläckar. Sedan greppade jag för första gången vår nya sugare som är ställföreträdare för sopborsten. Gick ett varv runt i huset och behållaren blev full. Något som JR lovat ta hand om senare. Nöjd med det gick jag ut i solen för att sopa ren den gröna mattan. Efteråt blev det en 25:a b-vitamin i solen. Men ännu är det ett tag till sommaren så pausen blir inte så lång.

Innan jag drog mig inomhus igen med alla nytvättade kläder, gick jag som vanligt en runda för att bara njuta av vår trädgård och vädret.

Alltid hittar man något nytt som ploppat upp någonstans. Även det som inte är så uppenbart vackert är ju ändå en ögonfröjd. Så tycker i alla fall jag. Jag fick inspiration av det som hände ute på vinfältet.

Klippning pågår därute. Okej, nu böjde båda gubbarna sig så de får ni tänka er vara där. Jag greppade min sekatör och friserade vårat citronträd. Torra grenar skulle bort och här gäller det att inte vara blyg har jag lärt mig. Men det är inte så mycket att klippa mer där på baksidan utan nu är det lite frisering på framsidan som är kvar. Det får bli en annan dag.

Helgen närmar sig och tankarna går till människorna i Ukraina. Slava Ukraina !!!

  2 reaktioner på “Citronfjärilar och fågelkvitter

  1. evadramin
    mars 4, 2022 kl. 16:07

    Värst vad ni jobbade i går.
    Enkelt med en ställföreträdande sopborste. Jag har en sådan också men ljudet är så högt att den blir sällan använd. Blir sopan istället.
    Du har ju blivit en riktig ”klippare” på både det ena och andra!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: