Far- och mormors dag

Här i Frankrike firar man sina gamla föräldrar och det tycker jag är så fint. Bagerierna har haft fullt med bakverk som verkligen har gått åt då man ska besöka sina anhöriga. Vi har ju inte någon av de våra i livet så vår söndag har varit som vilken söndag som helst. Lite lugnt och en del arbete i en blandad kompott. Jag byter ju alltid lakan i vår säng var söndag så att vi kan se fram mot att lägga oss i rena lakan ikväll.

Jag läste en debattartikel i Expressen där någon ifrågasatte varför EU ger den hjälp som de gör till det ukrainska folket och inte samma till de från mellanöstern. Ett land som stod vid tröskeln att söka medlemskap i EU, ligger väl närmare hjärtat än migranter från länder som aldrig kommer att tillhöra Europa. Nu försvarar jag inte att det är så men tyvärr är det så att världen delar upp sig i väst och öst och med detta krig blir det tydligare. Det blir mycket vi och dom. Kulturer som är svåra att förstå får stå tillbaka och de som känns mer besläktade. Krig förvärrar klyftorna mellan världsdelar och kulturer.

Det har varit lite kyligare ute idag men vi har haft ytterdörren öppen och Turbo var endast inne för vätskepåfyllning och något tuggben. Jag torkade golven efter att JR kört snabeldraken och det var arbetet för idag. Eftersom Turbo nyligen löpt så pudrade jag våra mattor med bikarbonat som tar bort dålig lukt. Så nu luktar det friskt och rent inomhus. Precis innan JR skulle tömma ut allt smutsvatten passade Kuma på att lägga en vegetarisk pizza på golvet. Jag har försökt säga till honom att han inte är vegetarian och att han inte tål den vilda pepparroten som poppat upp i trädgården. Men lyssnar han på mig? Nehej då, där står han ute och leker kossa. JR har försökt rensa bort det mesta men det finns kvar på framsidan. Så nu vet vi vad vi behöver göra i morgon.

Efter att han senare fått kött och kokta grönsaker mår han mycket bättre och nu får vi vakta lite på honom när han är ute. Turbo verkar nästan ha plåtmage för hon tål det mesta bara inte för mycket av pepparroten för det blir nog för starkt.

Med hundar har man aldrig tråkigt och JR kom just på varför våra dagar inte innehåller så mycket av att bara gå runt och strosa i trädgården. Vi ägnar mycket tid åt våra älskade hundar. De vill prata och ha uppmärksamhet med jämna mellanrum och både jag och JR släpper eller sätter det vi håller på med på vänt då. Alla som har barn eller barnbarn känner nog igen sig där, hundägare vet precis vad jag talar om.

Nu är sportloven över här i Frankrike och skolorna öppnar igen. Vardagen är här igen och vi som har en lugn sådan kan vara tacksamma. Människorna i Ukraina som för endast några veckor sedan också hade en tråkig vardag, med tvätt, städning, skola, arbete och allt som man brukar göra. Idag ser vi hur de flyr i panik när det detonerar bomber och rök kommer ur byggnader, ruiner är det enda som finns av den stad de bott i. Någon som inte varit i den situationen som kan tänka sig hur det känns? Jag kan inte det men tror det kan liknas med när någon vän dör. Ingenting blir likt det som en gång var och när eller hur ska allt byggas upp igen? Krig är en styggelse och vi verkar aldrig bli av med det.

Vårblommorna poppar upp här och tyvärr ska dessa tas upp med roten. Jag vill inte ha dem i min trädgård.

Kan man hoppas på bättre nyheter nästa vecka? Önska går ju.

2 svar på ”Far- och mormors dag

  1. Så bra med upphöjd vattenskål. Tråkigt för Kuma att han inte lyssnar på dig.
    Att ha en lite tråkigt vardag är något som man ska uppskatta väldigt mycket.

Lämna ett svar