Oj, vad mycket regn

Jag behövde inte drabbas av regnet för hundarna och jag hade ju sovmorgon, men JR hade en tid att passa. Han blev glad då verkstaden bytte batterier under tiden han väntade. Då behövde han inte gå hem med en baguette under armen medan regnet öste ner. Nu kunde han köra hem både torrskodd och med en torr baguette. Eller den var både saftig och god.

Efter frukosten kunde konstatera att dagen gick i grått när det gällde himlen färg. Här var det inte tal om olika grå toner utan en askgrå variant som inte gör någon riktigt glad. Så JR bestämde sig för att köpa en soffa. Okej, det var mitt fel eftersom vi fick reklam idag och jag hittade en soffa som verkade en sådan som vi behövde. Eller egentligen behöver vi ju ingen akut, men vi har pratat om att köpa en. Men JR hade tråkigt och så blev det en bäddsoffa till H, som nog blir mycket glad att slippa den uppblåsbara madrassen. Tjoff, så hade vi gjort av med x antal pengar. Om vädret hade varit soligt och fint så hade vi inte gjort av med några pengar alls. Så kan det gå.

Nöjd med dagens inköp gick jag ut och tittade till mina tulpaner. De verkar ha mått bra av regnet men lite värme på detta så mår de ännu bättre. Sådär då kom jag ner på jorden igen.

Men nu ska jag göra ett nytt inköp i morgon. Min surfplatta stänger av sig hela tiden och när jag lite surt tänker efter så är den faktiskt tio år gammal. Ingenting är som förut kan jag konstatera. Därför blir det en promenad med min älskade JR till vår teknikbutik. Det är nämligen så att surfplattor är billigare här i Frankrike, Ingen svensk skatt och moms på skatten. Därför känns det inte lika hjärtskärande i plånboken. Så i morgon blir det lite motion och kanske en ny surfplatta. Sedan är resten av dagen upptagen då jag öppnar it-avdelningen.

Så denna vecka blir det ingen tur med Mackan och Kuma är lika glad för det. Det finns ju andra dagar som kanske inbjuder mer till dagsturer. Ja, nu har vi ju ännu en gammal skinnsoffa som ska till återvinningen och JR planerar att ha en stund med sin motorsåg. Han önskar ju att någon vill ha soffan som egentligen inte är så sliten. Men vi behöver faktiskt en bäddsoffa och har inte plats för skinnsoffan. Tråkigt men sant, för vi har ju krympt vårt boende. När en sak ska in måste en sak ut, så är det bara.

Innan det blev mörkt kunde vi faktiskt se lite blått på himlen. Men värme är inte att tala om +12 idag och inte något utesittarväder. Men vi har det varmt och skönt inomhus och som ni kunnat läsa har vi roat oss idag.

Livet går sin gilla gång här och blundar jag ser jag en gråtande kvinna som förlorat sin man efter ett raketanfall mot deras hus. Det gör ont i mitt hjärta för jag vet att kvinnan är märkt för resten av sitt liv. Måtte karma få råda snart.

6 svar på ”Oj, vad mycket regn

  1. Trist väder men ni har ju roat er ordentligt.
    När man lever på lite mindre yta blir det nytt in och gammalt ut.

Lämna ett svar