Tablettlösa

Regnat i natt också men förutom ett par korta lätta skurar under dagen har det varit uppehåll. Min gamla surfplatta har lämnat in och JR trodde att han sett sådana på vår Super-U teknik här i byn. Jag fick se allt på bild när han kom hem med vårat bröd och hittade precis den jag ville ha. Därför planerade vi en promenad senare på eftermiddagen till butiken. Men vi hade ingen brådska utan gjorde oss klara i lugn och ro efter frukosten. Som sagt kom det ett par små regnskurar men vi bestämde oss för att gå. Jag tog på mig min skaljacka och JR sin hundjacka. Vi har ju kvar kläder sedan livet i skåne och där regnade det alltid på våren och hösten, samt även på vintern och sommaren. Kläder för blötväder med andra ord.

Med vädret hade vi tur men inte med surfplattan eller helt otur hade vi inte. Det var bara så att damen som vari i affären inte var ordinarie och killarna som brukar jobba där skulle komma först i morgon. Hon var ensam och kunde inte hämta plattan eller tabletten som det heter på franska på lagret. Kan ju inte lämna affären obevakad och det förstår vi absolut. Därför fick vi gå hem utan att ha handlat något. Men i morgon kan JR hämta min tablett och skal till den. Jag kan absolut vänta så länge.

Hundarna var glada när vi kom hem igen. Det kändes som vi varit borta i flera timmar men i verkligheten var det nog kanske lite mer än en halvtimme. Vi gick förbi tomten som de börjat bygga på. Den vid busshållplatsen där en ung man undrade när bussen skulle komma och det hade vi ju ingen som helst koll på. Men det finns ju en tavla så han hade väl kunnat läsa själv, eller var han kanske inte läskunnig. Hemsk tanke för så illa borde det inte vara. Annars var det inte mycket som hände på vägen. Jag såg att de klippt rosmarinbuskarna på planteringen och jag bör nog klippa min buske också. Det får bli så fort vi har uppehåll.

Nu har jag räknat till nio tulpaner på uppgång här. Lite färg skadar inte nu när våren är här. Lite vackert att vila ögonen på skadar inte.

Eftersom jag inte hade någon it-avdelning idag så tog jag helt sonika ledigt och gjorde ingenting. Blev väldigt bra tycker jag. Så skönt att bara stanna upp och sitta ner i lugn och ro. Det finns alltid saker att göra om man så vill men vi har inte bråttom för vi ska ju bo här länge. Hemska tanke att det blir klart någon gång. Så kände vi ju med vårat gamla hus och vem vill börja om när man känner att allt är precis som man vill ha det? Alltså var det dags att flytta och vi var mogna för det. Men efter 18 år var det kanske inte så konstigt. Vi har ju några år kvar här innan vi är där.

JR följde mitt exempel för en gångs skull och gjorde ingenting. Nyttigt för honom men ovanligt att han gör så. Kanske var det vädret som inbjöd till att ta det lugnt? Jag tror det.

I morgon ska jag öppna min it-avdelning och då med min nya tablett. JR hittar säkert på något att göra. Jag ska tömma min översta låda i badrummet så han kan göra rent vid vattenlåset. Det verkar vara stopp i mitt handfat. En urdum idé med två vaskar tycker vi. När vi bytte till en stor i vårat gamla badrum blev det så mycket bättre. Står väl inte högst upp på vår lista men det står där.

Vi har ju bockat en sak på listan som egentligen inte innebar mer jobb än att beställa. Så det var ju inte en så svår sak. Vi har andra som kräver mer arbete och det ska vi ta itu med längre fram. Vi säger väl när det blir lite varmare ute eller hur?

Ta hand om varandra och slava Ukraina.

2 svar på ”Tablettlösa

  1. Vilken otur att du inte fick köpt din platta i går men i dag så har du kanske köpt den? Då har du lite att pyssla med.
    Så fint med tulpanerna, lyser upp lite nu på våren.

Lämna ett svar