Elavbrott

Gårdagen blev inte alls som förväntat. Vi hade sett fram mot att se finalen i Melodifestivalen och sedan titta på F1 som nu har kommit ut på Netflix. Men på eftermiddagen blinkade lamporna till en, två och tredje gången slocknade allt. Ingen internet och därmed ingen tv och vi måste vara sparsamma med mobilerna för vi kunde inte ladda dem.

Regnet har vräker ned och så har vi stormvind. Det började på fredag natt och har sedan varit ihållande och nu när det är söndag ska det tillta under kvällen. Hur något som är helt otroligt kan öka? Innan internet försvann han vi läsa om alla varningar som ploppade upp i mobilerna och hur stenar rasat ner på vägar lite här och var. Översvämning då floderna stigit med en meter på vissa ställen. Tur vi bor högt upp.

Turbo deppar då hon inte vill gå ut. Stäng av vattnet verkar hon tänka. JR började spana runt hos våra grannar och alla verkade ha ström för man ser ånga komma från skorstenarna som går till gaspannorna. Men för att vara på den säkra sidan gav JR sig ut i regnet och ringde på grinden hos Mac Scott som bor tvärs över gatan. De hade mycket riktigt el och eftersom Fru Scott är fransyska och pratar underbar engelska, ringde hon till vårat elbolag. Hon kom rätt på tredje telefonnumret och det skulle komma en reparatör senare på eftermiddagen.

Med det fick vi nöja oss tyckte vi. Men tiden gick och det började bli lite mörkt, så jag tände några värmeljus. JR tände vår lilla spis som vi har på väggen. Men Jag föreslog att det nog var lika bra att tända en brasa i spisen för det verkade inte som att någon skulle komma under lördagen. Inte för att det blivit kallt inomhus men när det regnar och vi inte kan stänga jalusierna blir det gärna rått. Brasan gjorde det lite trevligare.

Efter klockan 19.00 beslöt sig JR för att gå över till Mac Scott och be frun ringa och höra sig för hur det blev med reparatören. Vi trodde ju att vår huvudsäkring gått sönder. Det var nämligen så att elleverantören programmerat om i systemet och blinkningarna var på grund av det. Men sedan startade inte det hos oss. JR fick besked att reparatören skulle komma idag söndag och att det var hundra % säkert då de garanterade service inom 24 timmar från det att man gjort skadeanmälan. En våt JR kom moloken hem till vårat mörka hus. Vi har en gatlampa utanför vårat fönster så lite ljus fick vi därifrån.

Hundarna tvärvände i dörren ut och först sent på kvällen rusade Turbo ut och gjorde sin toalett, men Kuma skvätte bara snabbt. De tyckte att allt bara var hemskt och blinkade hela tiden för att det regnade så stora droppar. Jag hade tänkt göra makrill/tonfiskburgare till middag, men det gick ju inte. Som tur är har vi alltid bröd att rosta hemma och de bredde jag. Lade på makrill på JR:s och tonfisk på mina bröd. En del krydda och dressing gjorde det till en god middag. Ett glas rött till det och sedan satt vi och pratade tills veden i spisen brunnit ned. Varmt hade vi det och vinden ven ordentligt ute.

I morse väcktes vi klockan nio då en reparatör ringde på grinden. Han var snabbt in efter att han konstaterat att vi inte hade någon ström till vårat elskåp, och slog av huvudströmbrytaren. Vi har ju luftledningar här och den som var vår hade gått av. Hur, varför det skett har vi ingen aning om men så var det. Vår reparatör ringde efter sin chef och en bil med lift.

Det tog väl ett par timmar för dem att laga det hela. Kan inte vara någon höjdare att stå där uppe i regnet och blåsten. Nu kunde de inte göra allt ordentligt idag och troligtvis kommer de tillbaka i morgon för att göra allt ordentligt. Men nu har vi internet och el igen. Så idag ska vi fira med moules/frites. Gissa om kaffet smakade extra gott idag?

Flera bilar kom och stannade och upprörda karlar steg ur bilarna och pekade mot andra sidan av byn. Troligtvis fler som hade strömavbrott och väntade på reparatörerna. De har nog bråda tider nu.

Ibland blir det inte som man tänkt sig men det blev ju bra ändå. En myskväll framför brasan som sparkar så hemtrevligt. Det var bara kaffet som saknades.

6 svar på ”Elavbrott

  1. Vilket oväder som ni har drabbats av. Bara att vänta på att det ska dra vidare. Lite tråkigt med strömavbrott men ni gjorde det ju riktigt mysigt för er med en härligt värmande brasa. Tycker mer synd om vovvarna som inte kunde gå ut som vanligt.
    Skönt att det löste sig på fort med elavbrottet så ni får kaffe och varm mat.

  2. Det är vid sådana tillfällen man upptäcker hur många prylar som kräver el. Skönt att avbrottet inte blev så långt. 🙂

Lämna ett svar