Å regniga dag

Lite uppehåll på morgonsidan men sedan har det varit väldigt vått. Turbo tittar anklagande på oss och tycker antagligen att det är vårat fel. Vi har försökt förklara att det är Putins fel men hon verkar inte köpa den förklaringen. Hade väl inte jag heller gjort om någon försökt intala mig det. Men det känns ändå rätt skönt att skylla på den idioten.

Denna syn börjar bli den vanliga just nu. Skillnaden nu är att regent kommer från sydöst vilket är rätt ovanligt. Då gäller det att ställa trädgårdstofflorna på rätt sätt. Annars kan det hända att man stoppar foten i något vått och kallt. Vi har ju våra skor som används i trädgården utanför ytterdörren. JR har sina älskade träskor och jag har ett par gummiskor som inte har någon klack. Jag har så svårt att ha klackar på mina skor. Kan inte gå i dem längre och får direkt ont i både benet och ryggen. Jag som sprang omkring i höga pumps utan problem. Hade ju varit trevligt att kanske ha en liten klack till klänning någon gång. Men det är platt och rejält som ska vara nu. Herregud, jag har kommit dit nu! Okej det kanske inte är så snyggt med klackar till snickarbyxor. Mitt vardagsplagg nuförtiden och så väldigt praktiskt. Men jag vill gärna ha klänningsväder nu.

JR tog teslan till vår affär för att köpa min nya tablett och idag var mannen med nycklarna till lagret där. Efter en stund ringde han mig och sade med liten röst att de endast har svarta plattor. Som att jag bryr mig. Den får ha nästan vilken färg som helst utom rosa. Så det blev en svart med ett grått fodral till. Så idag fick jag öppna it-avdelningen och nu har jag en uppdaterad data-avdelning. Ny dator, nästan ny mobil och en sprillans ny surfplatta.

Jag har inte bara hållit på med detta utan även tvättat plädarna som vi har i sofforna. Brukar göra det efter att Turbo haft ett löp. Hon har ju aldrig sk blöja då vi anser att det är bättre om hon får hålla sig ren själv. Nu är hon rätt duktig på det och med detta golv vi har nu är det inget problem. Jag har tvättat rent mattorna vilket jag ändå brukar göra med jämna mellanrum. Sedan bikarbonat innan JR kör snabeldraken.

Ikväll ville inte hundarna gå ut eftersom det regnar ihållande. Det har varnats för höga flöden och det är väl mest i byarna vid bergen. Men folk är vana här vid dessa regn som kommer var vår och höst. Vi har det bra här eftersom vi bor högt upp och allt vatten rinner förbi.

Men för tusan sol hade inte varit helt fel. Jag önskar det till Ukraina också så alla ryssars fordon sjunker ner i leran. En sak vet jag och det är att Putin aldrig kommer att segra om han så raserar hela Ukraina. Han är körd och sedan är det bara att glömma att han ens existerat.

2 svar på ”Å regniga dag

  1. Behövs ju en del vatten också så det är ju bara att försöka gilla läget.
    Bekväma skor som är platta är vad jag också använder numera.
    Roligt med lite ny teknik.

Lämna ett svar