Kreativ idag

Usch, gråvädret håller i sig fortfarande. Läser och ser hur vattenflödet verkligen stiger i byarna. Jag tänker mig in i hur det skulle vara att se vattnet sippra in under dörren till sitt hus. Precis som att sitta i en källare och höra hur det smäller av bomber. Det är nog därför jag inte klarar av att se kriminalfilmer eller läsa hemska deckare. Jag lever mig in i hur offren känner sig och då mår jag dåligt. Därför ser jag helst på drama, komedi (som JR inte är så förtjust i), verklighetsbaserade serier och filmer.

JR kände att det var dags att plocka bajjor då det blivit en del i några dagar då det regnat och vi hållit oss inomhus. Så han lommade ut tätt följd av hundarna som nyfiket såg på vad han gjorde och samtidigt passade på att lägga några till. Bra att se till så JR har en del att göra. När hundarna sedan kom in hade det börjat smådugga ute och de var så nöjda med sin dag.

Jag måste ju hitta på något och hade ett tag tänkt på gardiner och har ju en del i skåpet.

Beställde en gång, vad jag trodde var två gardinlängder till sovrummet. Men det visade sig vara en längd så den har aldrig hängt uppe i ett fönster. Däremot har jag använt den som en duk vid nyår och andra festligheter. Nu när vi flyttade hit hängde jag upp ett draperi som också är en gardinlängd. Ja, det var den första jag hittade. Men det var egentligen inte det jag ville ha där, så mitt fnulande har fått gro och idag hängde jag upp gardinen som ett draperi här. Tycker att det blev så bra.

Det jag lärt mig är att man ska ha mörkt i sovrum och tills nu har vi haft de gamla gardinerna hängande i fönstret. Men på något sätt passade de inte lika bra här som i Sverige. Även de var mörka men de gjorde sig inte här. Men så kom jag på att dessa borde bli bra här. Nu fick jag ju ta hjälp av JR får vi har 2,60 till tak i vårat hus. Det här blev bara så bra tycker jag. Nu kanske en del tycker ljust och vitt är franskt, men inte alls säger jag. Har följt och följer flera youtube kanaler eller vad det heter, men som handlar om att restaurera gamla franska slott. Glöm vitt och ljust. Där är det mest färg och trä. Dyra träslag och fina golv av sten där man lade dyra mattor så det skulle bli varmt. Jag bara älskar den stilen. Mitt lilla slott kommer att bli en minivariant med modernt snitt har jag bestämt. Ett varmt hem med stort H i hem.

Ja, smaken är som röven, klöven eller hur?

Typisk pose då hundarna väntar på sin middag. På vänt ska man nog kalla det. Deras middag idag bestod av morotsslantar, skinkpaj, en överbliven varmkorv och en skopa torrfoder. Gott tyckte hundarna och så försöker vi göra så ofta vi kan. Berikning kallas det. Tänk det visste vi inte att det hette, men så har vi hållit på i alla år vi haft hund. Kanske därför vi haft så harmoniska hundar?

2 svar på ”Kreativ idag

Lämna ett svar