Bäst att passa på

Uppehåll idag, även om himlen lyste grå. Inte brun i alla fall som nere i Spanien. Men saharasanden brukar tyvärr leta sig upp här också och nu ska den tydligen hamna i södra Sverige också. Hade varit bra om den hamnade i ryssarnas krigsmaskiner så de fick grus i maskineriet. Men lite töväder så de kör fast i lera är inte heller dumt och strör vi lite dimma över det hela så har naturen verkligen gjort sitt för att få slut på kriget. Ja, så var det spöregn som slutkläm. Höll på att glömma den ingrediensen.

Men vi hade ett projekt att göra idag och det var för att våra tabletter började ta slut och det är inte bra om vi blir utan. Ja, så anser vår läkare och vi litar på hennes omdöme. Därför gjorde vi oss klara i lugn och sansad takt. Vi bestämde oss för att gå för att få lite motion efter att ha varit så stilla i några dagar nu. Kanske bra att solen inte var framme för det var varmt idag. Mac Scott skulle gå ut med vovven precis när vi gick förbi och vi bytte några ord.

Strax efter vårat hus har vi en fin plantering med växter och blommor som skiftar färg efter årstiden. Just nu är den mycket gul och grön. Passar bra eftersom det snart är vårdagjämning. Passar bra för mig att vila där då det är en liten backe upp efter planteringen. Jag haltar ju efter mitt fot och benbrott. Min rygg tycker inte om det och behagar göra ont när jag går längre sträckor. Men med en kort paus så kan jag gå väldigt långt.

Mitt emot planteringen har det varit en ödetomt sedan vi flyttade hit, men nu händer det saker. Lite synd är det, tycker jag i alla fall att man gjort en hög mur runt tomten, för då ser de ju inte den fina planteringen. Men så gör man här i Frankrike. Man vill inte ha insyn och då förlorar man utsikt. Tur att vi inte fått så mycket regn här för då skulle detta vara en stor vattenfylld pool. Nu har ju allt vatten runnit undan och snart ska man nog göra en bottenplatta. Det gäller att gjuta innan det blir för varmt, men det ska väl vara torrväder också. Knepigt det där.

Tog detta foto för att visa våra kottepalmer. De har lite att jobba på skulle jag nog vilja säga. Undrar hur länge den stått där och hur stor den var när de köpte den? Husen i våran del av byn är byggda på 70-talet. Kanske var det en liten kotte då?

Nej, inte så roligt väder idag och det är inte en flygande sköldpadda högst upp på bilden. Det var flera tornfalkar i luften och cirklade runt vinfälten. Kanske mycket möss där efter allt regnande? Där borta kan man se Pyrenéerna vid klart väder men idag får man vara glad om man ser vinfälten.

Tänkte att jag måste visa vår nya elkabel. Luckan är vår el-central där det verkligen är stark ström. Hoppas att det inte kommer att regna från det hållet på länge. Undrar hur de satt dit luckan för JR hade limmat dit den då låset gått sönder. Nå sladden går upp till stolpen och sedan till ett av alla vanliga ormbon av trådar som finns här. Jag fattar inte hur de hittar rätt tråd, de som har hand om elen. De där små hålen är till för att släppa ut vatten så det inte stannar i vår trädgård. Alla har sådana.

Roligt att vara väntad när man kommer hem. Bara glada miner när vi öppnade dörren.

Ska erkänna att jag köpte en manuck som jag kallar det. Håller vi på att bli prylgalna? Vi har köpt en hel del manucker på sista tiden och man undrar ju lite själv. Men vi har ju börjat på nytt och JR jobbade med renseriet i gamla huset så det var en del som vi borde ha haft kvar. Lätt att vara efterklok men vi har ju börjat från början med detta huset.

Men nu är jag nöjd och det får bli stopp för mig nu. Vi har kollat upp hur mycket vår skatt blir denna gång och det känns skönt för nu vet vi ungefär hur mycket vi bör lägga undan till den. Här nere betalar man hela årets skatt en gång om året och det efter att man deklarerat vilket sker i maj. Lite ovant för oss men det ska nog bli bra. Vi har ju endast den skatten och som bofasta behöver vi inte betala fastighetsskatt vilket är en stor kostnad som försvinner.

Usch, jag skriver om så triviala saker när det finns hemska saker som händer. Idag en teater som blir bombad och fler civila dör. Jag önskar så starkt att karma ska slå in.

2 svar på ”Bäst att passa på

  1. Vilken fin liten plantering.
    Märklig el central med svenska ögon sett. Men i Portugal finns det liknande på många ställe. Även sladdhäng i röra.
    Med hund i huset blir man alltid varmt välkommen hem.

Lämna ett svar