Sommartid igen då

Huh så jobbigt att behöva ställa om huvudet till en ny tid. Jag har så svårt hela första veckan, men det går lite bättre nu då jag inte arbetar åtta till fem. Det där nio till fem är något som bara existerar i Stockholm. Övriga landet i Sverige börjar man åtta senast. Hur det är här i Frankrike vet jag inte eftersom jag aldrig arbetat här. Men att de arbetar längre än till fem har jag lärt mig och att de gör det även på lördagar för vi får post då.

En viss förändring i mitt blåregn och nu händer det absolut saker varje dag bland våra växter. Idag har jag inte haft så stor tid att vara ute då Jag har pratat lite uppmuntrande med blåregnen så de ska känna att vi tycker om dem. Nu luktar det så gott inomhus och sängen har nya rena lakan.

Små fina rosenknoppar har kommit på rosenbuskarna på framsidan och massor av nya gröna blad. Mina ögon svider och det är inte av tårar för att det är vackert, för visst är det det. Nej, allergin gör sig påmind och det rätt rejält. Men jag älskar våren som det vårbarn jag är. Därför heter jag Maj för lillan det var jag. Kallades ju lillan när jag var liten av alla. Därför ligger den sången mig varmt om hjärtat. Så även våren.

Nu har vi fått en gräsmatta värd namnet. För ett par veckor sedan såg det rätt trist ut här runt palmen. Den växer den också och jag hoppas den inte blir för stor på ett bra tag. Ser ni där i gattet till vänster? Jag har planer på att ställa en vanlig dörr där med fönster pch är de intakta får de vara kvar, annars tar jag bort fönstren och låter det vara helt öppet. Planerar alltså en tur till Emaus snart. Hittar vi något kan JR riva ner den gamla som står där och håller på att ramla ihop. Jag vill gärna ha en vy öppen då vi kan se Pyrenéerna vid klara dagar. Rätt häftigt att se snöklädda toppar när man själv står i +23 och sol.

Nu ser ni närmare hur detta skydd ser ut. Vi behöver skydd mot vinden som ofta kommer från väst och kan vara rätt hård ibland. Men med ett skydd blir det inte så hårt. Det tar ju ett tag innan vi har en häck här och som jag skrev tidigare vill jag ha en utkikspost mot bergen.

Tulpanerna blommar och nu återstår fem till att blomma. Jag har planterat tio här. Det blev precis som jag hade tänkt mig.

Nu ska vi hålla tummarna att vi får en leverans denna vecka. Vi vill verklígen ha den nu. Så nu hoppas vi på att något ska komma och att Ukraina ska bli av med sina terrorister. Putin du är paria.

1 svar på ”Sommartid igen då

  1. Det händer verkligen mycket hos er nu. Samt en del planering.
    Man bör prata med sina växter, det mår både du och dom bra av.
    Fy för sommartid och bunkerdiktatorn.

Lämna ett svar