Där kom den

Gissa vilken glädje hos mig när vi mitt under frukosten såg årets första härfågel i Kejsarträdet? Bättre vårtecken eller kanske är det sommartecken kan man väl inte få. Roligt att den kom och sade hej till oss. Undrar om de kommer att ha sitt bo under takpannorna på verkstaden detta år också? Nu väntar vi bara på näktergalen som drillar så fint om kvällarna.

Lördag och jag vipplar mig fram så huset blir av med en massa damm. Passade på att tvätta ett fönster som Turbo haft sin nos på, Vinkade till MacScott och lilltösen som gick ut med hunden. JR lagade gångjärnen på den gamla soldatkistan som jag ärvt av pappa, Regnet som var tidigare har fått skruvar att lossna och locket går inte att stänga ordentligt. Det tog sin lilla tid för det gäller att göra allt med varsam hand. Kistan är från 1792 och alltså 200 år gammal, vilket är en respektabel ålder. Jag har haft en indelt soldat på pappas sida och ni som sett Raskens vet vad jag pratar om. Har ni inte sett den så gör det, för Sven Wollter är helt suverän i sin roll. Jag har sett soldattorpet mina förfäder bodde i, och det var inte stort. Vet tyvärr inte hur många barn de hade , men vet att från detta torp tog de sig och min farfar byggde ett hus åt sin familj.

Stort är inte alltid bäst men när det gäller hundar föredrar vi den större varianten. Tur att alla inte gör det för vad skulle det bli av alla små hundar då? Alla djur är värda ett hem och trygghet. Våra två har både ock.

Vår dag har varit både solig och varm. Nu är vi där då dörren är öppen mot trädgården hela dagen och hundarna får gå in och ut precis när de vill. Det kan vi också och detta hus inbjuder till en tillvaro som gör att inne blir ute.

Värmen inbjuder även till kärlek och våra turturduvor har hittat känslan. Våren är kärlekens tid, vilket vissa idioter inte verkar ha förstått. Hade jag haft en miljon dollar så hade jag satt det som prispengar på en viss skitstövels huvud, ja jag menar Putin. Men pippat runt verkar han ha gjort och det säkert med en kall blick. Stackars barn säger jag bara. Hitlers ättlingar har ju bytt efternamn eller nu ska jag rätta mig. Han avlade aldrig något barn, som tur är för det ofödda barnet, utan det är hans syskons barn som bytt efternamn. Byt bara inte till våffla säger jag bara för då måste jag sluta äta våfflor.

Söndag i morgon och ja ni vet. Sommartid och nu snor de en timme från mig. Jag funderar på om det blir så att jag tillslut kommer att summera mitt liv som så att det fattas x antal timmar. Att jag kanske hade fått leva ett par år till om denna sommartid inte funnits. Ja ja den kommer tillbaka i höst men då har det faktiskt gått fler månader. Nu har det väl framgått att jag inte är någon fan av sommartid. Förresten så är väl bönder en bristvara idag, så det är inte aktuellt med sommartid.

Men jag hänger mig inte upp på sådant utan biter ihop och nu djädrar blir det sovmorgnar som heter duga.

1 svar på ”Där kom den

Lämna ett svar