Mitt i veckan

Eller som man säger i Göteborg Lillelördag. Jag tycker att det låter så trevligt och inte alls som att det är en vardag och jobbdag. Så den dagen har jag behållit i mitt vokabulär. Inte för att vi något extra utan det är mer känslan att det är en dag som är speciell. Så idag har jag tagit lite ledigt då min rygg och armar värkte en del.

Det började regna igår kväll sent och har hållit på hela natten och morgonen. Där kom sandregnet och såhär ser det ut efteråt. Bordet på trädäcket får jag torka av i morgon för det är likadant som duken på poolen. Vi har även en liten pöl på duken och den får vara kvar tills vi tar bort vinterduken. Åh, vad jag längtar efter det. Men det blev en bra dag med uppehåll och hyfsat varmt tillslut. Jag fuskade med ledigheten och körde en maskin med tvätt. Men sedan höll jag mig till min plan.

JR fortsatte med sina test av gas i husbilen. Så nu vet vi att både spisen och kylen fungerar som de ska. Idag kom även de nya klistermärkena från husbilsklubben och JR satte dit dem. De gamla påminde knappt om de nya. De höll även på att ramla bort så det var dags att uppdatera våra märken.

Här vill jag också klargöra vad gårdagens registrering innebär. Vi aktiverade alltså Mon espace santé som innebär att man får alla sina papper samlade digitalt vilket innebär att man har sin patientjournal samlad. Sedan kan man få en remiss eller ett recept skickat från sin läkare. Jag väntar som sagt på att få min kod som kommer inom kort. Frankrike ligger långt framme med att digitalisera allt som rör staten och kommunerna. Där man tidigare behövde söka upp olika instanser kan man idag göra på internet. Något som vi uppskattar.

Ser inte detta ut som en fin påskbukett så säg? Jag satt här en lång stund idag trots att solen var lite blyg. Dristade mig till att stoppa ett antal solrosfrön i jorden. Vet inte om det blir något men roligt att försöka. Inte särskilt jobbigt så det var bara en liten förströelse. Där satt jag sedan och tittade på när Stephan klippte gräset på andra sidan.

Fick sällskap på baksidan efter en stund. Hundarna undrade vad jag höll på med. Inte så mycket kunde de snabbt konstatera och efter en stund lommade tillbaka till framsidan. JR var kanske roligare att titta på för jag satt ju bara och glodde. Men tack för titten då.

Jag valde att sitta kvar en stund till. JR kom och visade vår igenkloggade köksfäkt från Mackan. Det var nog ett tag sedan den gjorde någon nytta. Men JR gjorde rent den så nu fungerar den som den ska. Jösses det är snart tre år sedan vi var ute på långtur med husbilen. Så det är dags att ge Mackan lite omvårdnad.

En stund på framsidan blev det också och jag har fortfarande ont i min högra arm. Tror jag kör en kompdag i morgon och efter bäddningen blir det bara att glassa runt för min del. Har ingen aning om vad JR tänker göra. Men det ger sig nog vad det lider.

Så torsdag får man kanske kalla lillesöndag då och alla vet ju vad man ska göra en söndag som är vilodagen. Alltså vila.

2 svar på ”Mitt i veckan

Lämna ett svar