Då kan vi vinka hejdå till Mars månad

Inte någon månad som går till historien direkt. Tycker mest den var kall och hemsk ur flera avseenden. Men nu lämnar vi den månaden därhän och går vidare. Det vi lärt oss och får ta med in i framtiden är att tyvärr finns det människor som säger och lovar saker och sedan inte håller ord. Här syftar jag på en viss person som verkligen har visat sitt rätta jag. Men jag tror på karma och det gäller bara att ha tålamod.

Efter att ha purrat sällskapet fick jag iväg JR till apoteket då mina allergitabletter var slut. Jag gick ut med hundarna och de gjorde sin morgontoalett. Sedan fick fåglarna sin mat och vi gick in för att förbereda frukosten och så skulle jag bädda sängen. Så jag hade lite att pyssla med tills JR återvände med brödet och mina tabletter.

Lustigt att det man tror inte är något mer, plötsligt visar att joho då här finns det liv. Pyttesmå knoppar har tittat fram och nu lovar jag att inte fundera mer på att byta ut dessa växter. Men jag fick en annan idé idag och vi landade i ett genomförande i morgon. Inte något med växter att göra utan mer en uppdatering för Mackan. Vår gps Lennart är nu minst tio år gammal och det är nog fem år sedan vi uppdaterade den. Så joxigt att behöva skicka in chippet för att få det uppdaterat. Så nu har vi bestämt oss för att en ny Lennart ska få komma till oss. Med den nya kan vi ställa in längd,bredd,höjd och vikt, vilket gör att vi slipper otrevliga överraskningar. Den vi tänker köpa har också campercontact som innebär att vi snabbt hittar ställplatser och campingar på vägen. Jag tankade ner den appen i min mobil när vi körde från Sverige och den hade vi stor nytta av. Så har blivit helt ha-galna? Nej, det har kommit till en punkt i livet då våra saker börjar bli riktigt gamla.

Jag har som en del kanske vet mina snickarbyxor på mig varje dag från ca slutet av oktober/början av november till någon gång mitten eller slutet av april. Sedan får de sin årliga tvätt och vila tills hösten. Jag har två par varav ett par är helt oanvända och de jag använder är inne på sitt femte år i sin livscykel. Till min förskräckelse upptäckte jag att tyget var lite sprucket vid magen så idag fick Singer jobba, ledd av min fasta hand och bestämda fot. Här ska inte bytas ut någon byxa utan dessa får hänga med ett bra tag till.

Så slutsatsen är att vi snålar på vissa saker som vi endast har ett nödvändigt antal av och lägger pengar på sådant vi kan ha nytta av i många år. Men till saken hör att vi sällan köper det dyraste utan endast det som vi efterfrågar och det för en rimlig kostnad.

Vi planerar lite turer framöver med Mackan så en ny Lennart känns som en bra investering och som en säkerhet på samma gång.

I morgon är det första april så var på er vakt.

4 svar på ”Då kan vi vinka hejdå till Mars månad

  1. Kläder är ingen förbrukningsvara jag har mina i många år. Även elektroniken används i flera år. Förnyas när det behövs.
    I Portugal var mars ingen höjdarmånad direkt.

Lämna ett svar