Ett svullet öga

Ibland kan man ju undra vad man håller på med om nätterna, eftersom jag idag vaknade med ett svullet höger öga. Kan berätta att jag drömde om tåg och hur man får ett svullet öga av det är för mig helt obegripligt. Efter ett tag lade sig svullnaden och jag såg mer normal ut. Lite kyligare idag ett par grader men inte kallt för fem öre. Vi satt ute en stund efter min vippling och JR dammsög taksängen i Mackan.

Om någon undrar så har jag hållit mig långt från diskbänken idag. Man kan ju få mögel på händerna om man har dem i vattnet för ofta, har jag hört. Inte statistiskt säkerställt men absolut trovärdigt. Annars kan man ju gå på känsla och börjar huden bli torr så är det bäst att hålla sig från vatten. Alltså bara vippling för mig idag.

Mackan är strax redo för långtur, men frågan är om vi är det? Kanske inte dit vi ska men någon annanstans så. Renskrubbad är han men nu varnas det för sandregn igen och vi tänker inte tvätta Mackan utanpå denna helg. Blir det inget av det regnet så är vi bara glada. Mina rosenbuskar har verkligen blivit täta i år och det beror kanske på att jag sade till JR att hälla allt kol från spisen i jorden. Att jag klippte dem också kan ha gjort sitt. Jag är glad att de är så fina nu.

Gräset växer och fotomodellen är med som vanligt. Endast gula tulpaner kvar nu och nästa år blir det fler tulpaner. Gult är ju så vackert och ger sådan glädje. Har bestämt mig för att här ska det växta massor av tulpaner . Uj, dags för att klippa gräset JR!

Vi har valdag här i Frankrike i morgon och vi är ju inte medborgare i Frankrike utan endast bofasta så det är väldigt nära ändå. Men rösta får vi inte i detta val endast i kommunalval. Det gjorde vi inte denna gång men nästa ska vi nog göra det.

Många val detta år i Europa och världen. Sedan undrar man hur kriget Putin startat ska sluta. Slava Ukraina!!!!

6 svar på ”Ett svullet öga

 1. Inte bra med svullet öga på morgonen, skönt att det blev bättre sedan.
  Det växer ju bra nu. Rosenbusken ser väldigt fin ut.

 2. Tipsar dig också om att klippa ner och jämna till era Red Robinbuskar. Så som ni planterat och ville ha dem är det ju tänkt som en häck? De mår då bäst och blir fylligast av topp- och sidklippning. Som ni ser är de både vackra och växer fort!

  Hoppas för er och alla andras skull att Frankrike inte för första gången skall komma att styras av extrempolitiker vilket lär bli fallet om Marine le Pen mot all förmodan skulle vinna. Under våra år gick man i slutet man ur huse och stödröstade på i princip vem som helst för att inte få henne vald. Det verkar annorlunda nu tyvärr….

  • Tänkte klippa red robin till hösten. Vet du hur mycket man bör ta? Eller ska man klippa nu?
   Jag hoppas verkligen inte LePen vinner valet. Men vi kan ju inte påverka detta val.

 3. Man klipper RedRobin både höst och vår. Som det ser ut his er har det väl inte gjorts än eftersom en del plantor är högre än de andra? Tips är att jämna till i överkant så att de håller samma höjd redan nu och se till att framsidan också är jämn. Kör inte med trimmer nu i början utan ta sekatör och kvist för kvist eftersom det ser ut som de redan är på väg in i blomning. Behöver lätt gödsling till våren och också vattning. Kan bli upp till 3 meter hög och bra insynsskyddande häck och det går fort! Vackrare med sitt röda bladverk finns inte!

Lämna ett svar