Väckning i morse

Har jag berättat att nu då jag äter mina allergitabletter så sover jag så hårt och längre än normalt? I alla fall så är det tyvärr så för mig. Jag kan vakna till vid åtta men det tar säkert bara en minut och så har jag somnat om. Hinner bara tänka att nog borde man stiga upp, men sedan är jag hos John Blund igen. Så när det klingade på grinden i morse hörde jag ingenting utan det var JR som tillslut flög upp och gick ut. Vi fick ett paket.

Det var vår nya Gps som anlände och den fick vänta till eftermiddagen, sedan skulle vi undersöka den närmare. Inte för att det var så väldigt soligt och varmt ute idag men jag kände ett sug efter att få vara i trädgården. När jag sedan fick lite tips på hur jag skulle göra med vår RedRobinhäck, var det klart vad dagens projekt skulle bli. Sydlig vind och då var det skönt att vara här.

Blev rätt nöjd med resultatet och någon skulle kanske säga att jag kunde tagit mer, men nu är den jämn och fin. Grannens överhäng får JR klippa när han tycker att det är dags. Jag använde min sekatör och JR får köra sin häcksax. Min rygg har sagt ifrån lite idag men vi har ju bord och stolar här så då kan man ju sitta och njuta mellan klippningen.

Tillslut var bägge hundarna och JR också här. Ingen av oss orkade hämta något drickbart och hundarna frågade vi inte om de kunde göra det. Vi blev sittande och bara njöt av att vara. Skönt att stanna upp en stund då och då, fundera på olika saker och diskutera dem. Vi började ju vårat liv tillsammans med att diskutera och den diskussion pågår fortfarande. Sedan följde vi intresserade hur man skulle agera då ett brunnslock lossnat i gatan. Men det blev inte så mycket mer än ett par konor runt hålet idag. Alltså blir det fortsättning på det dramat. Vår fina elsladd hänger så fint på stolpen och man undrar lite om det också är något som det kommer en fortsättning på.

Morgonens nyhet för oss här nere blev ju att de två som gått vidare i det franska valet är Macron och LePen, vilket inte var särskilt oväntat. Nu återstår ett andra val den 20 april. Vi två här på udden hoppas ju på Macron för motkandidaten känns en hel del skrämmande. Men det är bara att vänta och se hur det går.

Vi har suttit och gått genom den nya Gps:n som heter Alva och är vår nya röst, som ska vägleda oss när vi är ute och kör. Eftersom vi kan lägga in fler parametrar som vikt,höjd och bredd på Mackan har vi förhoppning om att Alva ska vara mer pålitlig än Lennart varit. Vi har ingen lust att hamna på villagator eller vid broar som är för låga. Alva är en specialanpassad gps för husbilar och husvagnar som har fått många lovord. På onsdag ska hon få visa vad hon går för.

4 svar på ”Väckning i morse

 1. Det ser väldigt fint ut med varsam första klippning av RedRobin. Grattis! Den kommer att växa och ge glädje året runt. Däremot blir jag jättenervös när jag ser hundarna i närheten av era Nerium/Oleander-buskar. Det är bland de mest giftiga växter som finns trots att de växer överallt därnere och är så vackra. Ni skulle behöva rundklippa dem också men då kan inte hundarna vara i närheten, ni måste själva ha handskar och genast ta bort allt ni klippt bort. Växtsaften är oerhört giftig, bladen likaså och är man känslig kan det räcka med kontakt med dem. Googla själv så ser du. Och det är allvar, vi vet det av egen erfarenhet, fick ta bort dem i vår trädgård då vår pudel blev jättedålig, troligen av kontakt med dem. Ingen trädgårdsväxt alltså med husdjur!

  Och nästa omgång i valet är inte den 20 april utan på söndag den 24 april. Det lär bli ett ödesval. Om le Pen skulle vinna lär det i förlängningen inte bli det Frankrike ni valt att flytta till. Läs gärna bloggen ”Lindbohm på franska” om ni vill ha gedigen kunskap om vad som händer!

  • Vet att oleander är väldigt giftig och de tänker jag klippa på våren och det med handskar på som jag alltid har när jag jobbar i trädgården.
   Tänker hålla koll så hundarna inte går nära i någon vecka.
   I morgon ska jag köpa två eller tre RedRobin och plantera där en träskiva kolapsat. Foto kommer i morgon.
   Ska läsa bloggen du tipsade om. Hu om det blir Le Pen som vinner valet.

 2. Det är väl skönt att kunna sova bra och somna om på morgonen
  Red Robin häcken ser fin ut nu tycker jag. Trevlig buske.
  Hoppas nu att ni blir nöjda med er Alva. Vi är nöjda med vår Agda men det var lite problem i början med en del finesser.

Lämna ett svar