Listan avbockad och vi är klara

Det känns som vi haft minst hundra saker att göra innan avfärden i morgon. Men listan som JR skrivit har nog bara en bock kvar och det är att stänga av vattnet som ska göras innan vi kör. Kände det som att det var oändligt mycket att ordna med, men vi gjorde det och nu är vi i mål.

Vi gjorde en del trädgårdsarbete idag innan allt blev packat i bilen. JR fick hjälp med att klippa häcken mot gatan och det är han innerligt tacksam för. H är så stark i sina armar och med en gammal keps på huvudet slapp han få skräp i håret. Brukar vara det jobbigaste med att klippa något som växer ovanför huvudet. Jag bjöd på en 25 cl b-vitamin i skuggan och det var behövligt eftersom det var varmt ute idag. Jag ansade ogräs och tuvor för glatta livet tills hela jag värkte.

Som jag skrivit otaliga gånger så tar det emot att åka nu då trädgården börjar bli som finast, men vi ska ju inte vara borta längre än nödvändigt. Alla växter har fått massor av vatten och våra husvakter är vidtalade. MacScott med fru, Monsieur C, Vinbonden Stephan och vår rara Madame S som vi kallar sydfranskan. Så det känns tryggt och bra.

Vi gick upp tidigt idag då vår rörmokare Monsieur G kom förbi då han ville se vilka delar han behöver för att byta ut någon mojäng i våra handfat i badrummet. Men vi lade oss tidigt igår kväll och det blir likadant ikväll. Denna roadtrip innefattar tidiga morgnar och eftersom H gillar det är det bara vi två gnälliga panchisar som klagar. Men vi lyssnar inte på varandras gnäll, så det ska nog gå bra.

Okej H, vi lovar att nästa gång du kommer ska du bara få plaska i poolen och dricka paraplydrinkar. Men redan då vi satte oss för att åta hans goda kycklingsallad var vi igång med att berätta vad som fanns att göra och kräver hans närvaro. Känner mig hemsk men undrar om JR gör det och så vet vi att det där med att bara slappa i poolen inte är hans grej. Svalka sig är väl det han tänker sig och det mellan de olika projekten. För övrigt var H mycket nöjd med bäddsoffan och vi är glada att kunna erbjuda en skön sömn.

Gjorde ett stort undantag idag och fotade min tallrik för denna sallad var bara så god. Det bästa är att vi har en del kvar tills i morgon att äta under vår resa.

Så nu har jag avslöjat lite av vad vi ska äta och nu kommer det korta inlägg under resan upp. Tråkigt men sant. Eller bara skönt att kunna läsa snabbt och till det en bild.

Men eftersom jag har kameran med mig så får ni vara beredda på mer när vi stannar i Sibbarp. Då vet jag att vi har internet.

4 svar på ”Listan avbockad och vi är klara

  1. Så bra att få hjälp med en del grejor.
    Bra att grabben var nöjd med bäddsoffan.
    Kycklingsalladen ser verkligen god ut.

  2. Lycka till på er färd. Det kommer ju att gå bra och Sverige kommer att ta emot er med vår och värme. (Ett tips i all vänlighet: Jag skulle inte bära en tröja med budskapet Revolution med droppande bokstäver i dessa tider i Europa. I all synnerhet inte i Frankrike där begreppet ju är helt annat sen historiens början än vad vi lägger in i det. Och det främst förknippas nu med högerextrema krafter vid olika typer av upplopp).

Lämna ett svar