En liten återblick från vår resa

Nu när vi äntligen är hemma igen tänkte jag ge en lite mer utfylld berättelse och fler bilder av vår resa upp till Sverige och tillbaka. Vi hämtade vår H på måndag den 2:a maj och sedan tillbringade vi två dagar här i skön sommarvärme här. På onsdag den 4:e maj körde vi tidigt bort från vårat hus,

Det var med blandade känslor vi lämnade vårat paradis. Nu följde ett antal soluppgångar och det för att vi skulle köra 200 mil på tre dagar. För att ge H ett fint minne tog vi A75 som är en väldigt vacker väg mot Clermont Ferrand som är slutet på denna väg.

Jag satt i baksätet på resan upp då H hade sätet bredvid JR. Men det var en solig dag och vi var om än lite nyvakna så alerta.

Molnen hängde över bergen och det skulle visa sig att vi snart var omringade av dem.

Tyvärr fick inte H se Millaubron då vi var inne i molnen och vi inte såg ett dugg. Men efteråt kom solen tillbaka och med den värmen. Jag var tacksam då jag färdades utan sockor på fötterna. Vi hade ju svensk sommarvärme hemma +23.

Vi körde förbi järnvägsbron som Eiffel konstruerat, ja han som konstruerade Eiffeltornet i Paris. Han har gjort lite mer än det. Nu svängde vi till höger mot Lyon och vårat mål för dagen.

En del gillar ju att bo högt upp så man har utsikt. Men det måste vara ett företag att köpa frukostbrödet.

Äntligen var vi vid slutmålet för dagen och då hade vi kört 70 mil.

Så var vi framme i Dijon där vi stod första natten och en god Tikka masala gjorde oss på gott humör. Men vi hade en bit kvar att köra så det blev tidig sänggång. Inga problem att somna för någon av oss.

En trevlig ställplats med både dusch och el. H nyttjade duschen och vi passade på att fylla vatten och tömma toan, Tömde gråvatten också så dagen efter var det klart att köra vidare uppåt.

2 svar på ”En liten återblick från vår resa

Lämna ett svar