Det är mycket nu

Vi hade satt väckning idag då vi hade tid till läkaren. Men inte visste jag att natten skulle bli en enda mardröm. Nejdå, jag hade inte ont någonstans. När vi lade oss kändes det lite kyligt så det fick bli fläkten som fick gå. Men jag vaknade någonstans vid vargtimmen och höll på att förgås av värmeslag. Alltså på med ac:n och naturligtvis en tur till toaletten på det. Somnade om och vaknade efter någon timme att ac:n var tyst och det var kvavt i rummet. Satte igång den och somnade om. Så höll det på hela natten och en gång vaknade jag av en smäll direkt i ansiktet. Turbo hade nog sovit på rygg och rullat till sidan varvid jag fick bakbenen i ansiktet. Ac:n var av och jag satte igång den. En toalettur igen då. Lade mig med ryggen mot Turbo som i vanlig ordning ligger med baken mot mig. Inte så mysigt att ha i ansiktet. Hade precis somnat om tyckte jag då jag vaknade av att någonting slog mig i huvudet. Turbo drömde och viftade på svansen. Ac:n var av och jag satte igång den. Klockan ringde och hade jag sovit eller inte? Natten från helvetet var över.

Hörde JR prata i rummet och det var vår rörmokare som kommit hem och ville komma och hjälpa oss. Men först körde vi till vårdcentralen och vikarien som vi inte uppfattade namnet på gjorde processen kort och vi fick våra recept. Jag kallar läkaren för Tonga då jag tyckte att han borde komma därifrån. En mycket trevlig man som vägrade att prata engelska och vi körde på med vår franska allt vad vi kunde. Fick till en rätt gemytlig stämning och vi gick därifrån med nya recept som JR var och tog ut efter att rörmokaren bytt våra vattenlås. Snyggt blev det och nu rinner vattnet som det ska.

Nu var det ju så att JR glömde att ta med mitt carte vitale kort och det man inte har i huvudet får man använda teslan till. Det blev två vändor till apoteket. Men en kall öl vid sista framkomsten hem blev lite plåster på såret. Jag gjorde rent efter mr rörmokaren och nu fick vi en grundlig städning där också.

Det kom lite regn igår men inte tillräckligt så ikväll blev det vattning.

Nytt popcorngräs är verkligen på gång och nu måste jag vattna ordentligt. Fick ett mail från La Poste att det kommer ett paket på lördag. Ja, vi har lördagsutdelning i Frankrike. Fin service måste jag tillstå.

Det har inte varit direkt badväder idag utan det får vänta tills i morgon eller övermorgon. Det ska bli varmare. Men poolen hade +25 idag och om man inte är någon badkruka så kunde man tagit sig ett dopp. Men jag är kruka så jag avvaktar.

Men vi hade en mysig stund ute på trädäck och det räcker långt. Kristi Himmelfärds dag är röd dag här så i morgon tar vi det lugnt.

4 svar på ”Det är mycket nu

    • JR ändrade till ett annat vägguttag och tror att det första var ojordat och när det blev för varmt slog ac:n av. Franska hus sade han bara.

  1. Vilken hemsk natt för dig.
    Det ska vara skönt att bada och sommaren är lång så det kommer nog många fler varma dagar.

Lämna ett svar