Det blev plan A istället för B

Oj, så molnigt det var när vi drog upp jalusierna i morse och då tänkte JR tvätta Mackan. Vi hade just hunnit äta frukost och då tittade solen fram. Inte ett perfekt väder att tvätta en bil på, så då fick det bli det projekt JR tänkt sig från innan vi såg vädret. Rensa bort ogräs. Jag har försökt men tyvärr orkar jag inte dra upp allt med rötterna och då är det rätt meningslöst för det tar knappt en vecka så finns de där igen. Därför gör JR det och jag gör annat.

Så jag gjorde lite nektar till morgondagens frukost och tog en dusch. Det var dags att klippa tånaglarna vilket jag tycker är fruktansvärt tråkigt. Jag vet inte hur ni gör men jag står dubbelvikt och klipper naglarna. Det gör att jobbet blir krävande trots att jag inte har några som helst problem att stå så. Tack vare yogan jag har gjort i fjorton år med små avbrott är jag rätt vig. Men jag ska erkänna att det är jobbigt att ha huvudet mot golvet alltför länge. Ska kanske gå till en salong precis som vi gör med hundarna? Men jag tycker att det känns lite läskigt att låta någon klippa ens tånaglar. Tänk, om de klipper för kort? Jag sköter det nog själv ett tag till.

Sopade den gröna fina gräsmattan idag då rosorna skräpar ner den. Hade ju en explosion av små fina rosor när vi kom hem efter vår Sverigeresa. Nu har de vissnat och jag får vänta tills det kommer nya för knoppar finns det. Men det fick räcka med jobb för idag tyckte jag.

Min fina röda pelargon som klarade vintern så bra. Nåja vi hade ingen frost denna vinter så den frös inte om fötterna som min första gjorde. Hm ser lite ledsen ut så jag får nog plocka bort lite vissna blommor. Jag har en förkärlek till röda pelargoner och köper aldrig andra färger. Samma med oleander. Nu har vi två rosa och en vit men de är inte mina utan JR:s för jag vill bara ha röda. Men han får väl ha sina om han vill då det är han som vattnar dem.

Det var så skönt att sitta ute idag och Kuma gick flera vändor innan han ansåg att det var nog för idag. Vi stannade ett tag till och JR rullade bort vår gröna tunna. Vi ska starta med trädäcket runt poolen nästa vecka och här är bästa cementblanderskan. Men det är väl det enda fysiska jag behöver göra. Trädäck – cement tänker ni kanske? Vi måste eller snarare vill sätta plintar i marken och de ska stå i cement så allt blir stadigt. På plintarna ska reglarna ligga för ligger de direkt på marken ruttnar de rätt snart. Detta har JR förklarat för mig och fått mig till att blanda cement.

Det är fredag i morgon så vi säger hejdå för idag.

1 svar på ”Det blev plan A istället för B

  1. Planer är till för att ändras och det är ju bra när man är flexibel.
    Då blir det lite jobb framöver. Blir intressant att se hur det växer fram.

Lämna ett svar