Skönt med en hemmadag

Vaknade till borrljud vid halv tio. Okej, för jag var ändå på väg att vakna men JR borrade ner huvudet i kudden och sov en timme till. Det var grannen som installerade ännu ett klimataggregat till övervåningen. De har ett till första våningen men jag misstänker att det inte räcker för hela huset när man har två våningar. Nåväl JR kunde sova en extra timme och jag är ju nöjd med mina sju timmar.

Jag tror att vi alla njöt av att bara vara hemma idag. Vi har pysslat med lite olika saker. Jag tvättade lakanen från husbilen och JR har plockat en del ogräs. Vädret har som vanligt varit blå himmel och strålande sol. Ska kanske inte nämna temperaturen för en del bli nog lite avis då, men kunde jag låta bli? nehej då +28 i skuggan. Skön vind som gjorde gott.

Idag blev vi lite förvånade då Grönsakstanten öppnat sin försäljning. Vi som trodde att hon slutat. Roligt med lite liv och rörelse igen,

Det blev naturligtvis ett dopp i poolen idag som hade +31 och det var lite svårt att gå upp då det var så skönt. Mme B tittade ut från sitt fönster och vi bytte några ord. Tror hon är lite avundsjuk att vi har poolen. Men vi har jobbat för det och om hon fortsätter vara trevlig kanske hon får ett dopp hon också. Vem vet? Men vi nöjer oss med talking terms än så länge efter iskylan som varit tidigare. Kändes riktigt trevligt. Jag är väldigt nöjd med min nya baddräkt, så skön och jag funderar på att köpa en till.

Nu börjar gräset bli brunt och gräsklipparen får vila ett tag. Men JR har en plätt som han vattnar regelbundet då han vill ha den grön. Vi har väl alla våra kärlekar. Jag har mina rosor som är mina kärlekar. Men vi älskar värmen som är just nu för det pendlar mellan +31 – +27 vilket är perfekt. Vi har en bra temperatur inomhus på +23 med endast fläktarna på och dörren öppen. Vi vill gärna ha det så. Jag justerar jalusierna med solens gång och på eftermiddagen då solen är som starkast trycker jag ner dem en bit. Då har vi skön skugga på framsidan. Endast sol i poolen och det gör att vattnet är så varmt i den hela dagen och kvällen.

Nu ska vi vara hemma och bara njuta av sommaren. JR ska starta att bygga trädäcket kring poolen och det blir väl sommarens projekt kan jag tro. Det räcker så bra med det. Jag tänker lägga en grön matta vid sidan av den som nu ligger på framsidan. Tror att en kortgräsmatta där blir så fin. Det är ju inte en vanlig matta som man har i ute rum vi har lagt utan en kortklippt gräsmatta, vilket innebär att undersidan är annorlunda. Vi blir av med ogräs och det underlättar underhållet. Lite grönt även då den riktiga gräsmattan är brun. Någon påstod att det vi har inte är riktig plastgräsmatta men det finns faktiskt olika längd och jag valde en väldigt kort för att kunna sopa den då rosenbusken fäller torra blad under hela sommaren. Så var det sagt och jag tänker inte diskutera kvalitén närmare. Vi fick detta tips på matta från vår Sydfranska, som har en sådan sedan flera år.

Tvättade lakan idag som jag gömde att hänga upp på tork men när jag snabbt gjorde det och innan vi gick in hade de torkat. Två timmar i solen med lite vind gjorde susen. Så allt slutade väl.

Nu kör vi vidare på Juni och grattis alla som heter det ni har en hel namnsdagsmånad framför er.

2 svar på ”Skönt med en hemmadag

  1. Det är underskattat att bara ta det lugnt och pyssla med lite av varje.
    Passa på och köp en baddräkt till när du har hittat en som du gillar.
    Vacker ros.

Lämna ett svar